Dobrica Veselinović za Danas: Treba da bude borba neprestana

Voleo bih da budućnost bude bolja nego prošlost čije relikte vidimo i neretko im se divimo. Znate, kada gledam Novi Beograd, vidim ostatke neke daleke civilizacije, koja je živela na ovim prostorima i gradila prostrane betonske objekte, mesta gde svi želimo da živimo, idemo u školu, provodimo slobodno vreme, šetamo, imamo dostupne ustanove i servise, parkove…

31. 08. 2020.|

U Stepi Stepanović graditi ono što treba građanima, a ne nametati crkve i komercijalne sadržaje

Ne davimo Beograd bezrezervno već godinama podržava stanare naselja Stepa Stepanović koji brane javni interes i koji su zbog borbe na spornoj parceli bili zastrašivani i izvođeni pred sud.

28. 08. 2020.|

Inicijativa Ne davimo Beograd podržala pokret URA i koaliciju “Crno na bijelo” na izborima u Crnoj Gori

Poslali smo pismo podrške pokretu URA koji je deo koalicije "Crno na bijelo" koja učestvuje na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori koji se održavaju 30. avgusta.

28. 08. 2020.|

Solidarnost i podrška za ugroženu aktivistkinju pokreta Odbranimo šume Fruške gore

Inicijativa Ne davimo Beograd osuđuje nove napade režimskih satelita na aktiviste i nepodobne građane. Po istom receptu po kome smo i sami bili meta napada, sad je na tapetu Dragana Arsić, aktivistkinja pokreta Odbranimo šume Fruške gore.

25. 08. 2020.|

Dalje ruke od Košutnjaka!

Ovih dana na Košutnjaku je, u delu na kome je predviđena seča skoro 30 hektara šume, postavljena crvena traka oko velikog broja stabala i zelenila. Inicijativa Ne davimo Beograd pokušala je od nadležnih bezuspešno da sazna o čemu se radi i da li su u ovom delu planirani neki radovi i pre nego što se donese Plan detaljne regulacije za područje Avala filma prema kome je najavljena gradnja zgrada umesto šume.

20. 08. 2020.|

Stojmenović za N1 o spalionici u Vinči: Višestruko ćemo plaćati da nas truju

Natalija Stojmenović iz "Ne davimo Beograd" navodi da je o projektu spalionice Evropska komisija već dala negativno mišljenje. Plaćećemo višestruko da nam neko spali đubre, otpad će biti tretiran na ekološki loš način, za to vreme bez posla će ostati reciklažna industrija i sakupljači sekundarnih sirovina, dok ćemo energiju koju dobijamo iz tog otpada plaćati po dva i po puta višoj ceni, dodaje.

20. 08. 2020.|
Go to Top