Inicijativa Ne davimo Beograd zahteva od JKP Zelenilo i Srbija šuma da se izjasne da li su otpočeli radove, i ako jesu koje, na području Košutnjaka i Avala filma. Ovih dana na Košutnjaku je, u delu na kome je predviđena seča skoro 30 hektara šume, postavljena crvena traka oko velikog broja stabala i zelenila. Inicijativa Ne davimo Beograd pokušala je od nadležnih bezuspešno da sazna o čemu se radi i da li su u ovom delu planirani neki radovi i pre nego što se donese Plan detaljne regulacije za područje Avala filma prema kome je najavljena gradnja zgrada umesto šume.

Pri izlasku na teren zatekli smo ekipu geometara koji postavljaju trake koji su nam rekli da JKP Zelenilo vrši valorizaciju šume. Ipak, ovu informaciju nismo uspeli da potvrdimo ni u JKP Zelenilo, ali ni u Srbija šumama ili Elektroprivredi Srbije koje smo takođe zvali za proveru.

Inicijativa Ne davimo Beograd upozorava državne organe, javne institucije, investitore i sve zainteresovane strane da se ne igraju sa ovim prirodnim dobrom i da odmah odustanu od svih zakulisnih radnji i malverzacija sa Košutnjakom. Građani su jasno rekli da se ova gradska šuma mora sačuvati. Inicijativu za odbranu Košutnjaka potpisalo je preko 75 hiljada građana i građanki, a taj broj raste iz dana u dan.

Pročitaj i ovo:

Ukinimo BusPlus: Apexu istekao ugovor

Nakon što je firmi Apex Solution Technology istekao ugovor za sistem naplate javnog prevoza BusPlus, inicijativa Ne davimo Beograd poziva grad da odustane od ovog štetnog posla i vrati naplatu u nadležnost grada.