Fotografija: screenshoot Prva Tv

Ideja da se gradi nacionalni stadion u momentu kad u glavnom gradu polovina građana nema kanalizaciju, zdravstvo je na izdisaju zbog koronavirusa i izostanka ulaganja u ljude, opremu i objekte, obrazovanje dece u novim okolnostima isključivo pada na teret roditelja, a privreda umire, najbolje oslikava karakter rasipničke vlasti. Zbog toga predlažemo da budući nacionalni stadion ponese ime najzaslužnijeg za katastrofalno stanje u našoj zemlji, predsednika Aleksandra Vučića.

Inicijativa Ne davimo Beograd se oštro protivi razbacivanju nekoliko stotina miliona evra na pokušaj vladajuće klike da se izgradnjom očigledno nepotrebnog objekta predstavi budućeg diktatora kao mesiju koji gladnom narodu na kraju daje samo hleba i igara. Da bismo jasno razumeli poteze bande koja vlada Srbijom, potrebno je ovaj projekat od starta nazvati pravim imenom i boriti se svim sredstvima da javni budžetski novac ode tamo gde je najpotrebniji, umesto u ogroman nacionalni stadion.

Najava ulaganja ogromnih sredstava u izgradnju novog stadiona je licemerni potez vladajuće Srpske naredne stranke, u trenutku kada je zdravstveni sistem ugrožen usled zapostavljanja ljudi, opreme i objekata i dodatnim pritiskom izazvanim pandemijom koronavirusa, a početak školske godine pod velikim znakom pitanja, zbog nesposobnosti čelnih ljudi Ministarstva prosvete i izostanka podrške deci i roditeljima za brojne nove troškove kojim ih opterećuje ovo ministarstvo sa besmislenim odlukama.

Projekat izgradnje nacionalnog stadiona koji se planira na dalekoj periferiji grada, do kojeg ni ne postoji nikakav plan za masovni javni prevoz govori i o potpunom odsustvu osećaja za realnost kod predlagača ove ideje. Dodatno je besmisleno da se više stotina miliona eura javnog novca odvaja za megalomanski sportski objekat, na kojem će se igrati nekoliko utakmica godišnje, pored postojeća dva velika stadiona (stadion “Rajko Mitić” i stadion “JNA”), kao i nekoliko manjih (“Omladinski stadion”) koji vape za sređivanjem. Usled koronavirusa utakmicama i dalje nije moguće prisustvovati kao gledalac, pa je ova najava prosipanja budžeta u takvim okolnostima samo dodatna potvrda sistema koji sve više liči na diktaturu.

Pročitaj i ovo:

Ukinimo BusPlus: Apexu istekao ugovor

Nakon što je firmi Apex Solution Technology istekao ugovor za sistem naplate javnog prevoza BusPlus, inicijativa Ne davimo Beograd poziva grad da odustane od ovog štetnog posla i vrati naplatu u nadležnost grada.