Lazović pita poverenicu da li će reagovati na uvrede na račun Tepić i Beširija

Šef poslaničke grupe Zeleno-levi klub Radomir Lazović zatražio je od poverenice za zaštitu ravnopravnosti Brankice Janković da odgovori da li će reagovati na nedopustivo proganjanje i šovinističke uvrede na račun poslanice Marinike Tepić i analitičara Naima Lea Beširija zbog njihove nacionalne pripadnosti.

31. 05. 2023.|

Pavićević o REM-u: Kad Jovana Jeremić stavi naočare, to je naučni program!

"Da li branite programe TV Pinka i Hepija, da li branite ono što piše u izveštaju, gde ste mogli da pročitate da na TV Pink i Hepi postoji naučno-obrazovni i kulturno-umetnički program u emisijama kolažnog tipa, to su vam jutarnji program i jutarnji program vikendom“. „Pa kad (voditeljka) Jovana Jeremić stavi naočare to je valjda naučno-istraživački program, kad Sarapa stavi prst na čelo onda je to takođe naučno-istraživački program. A najobrazovniji program je onaj kada Jovana Jeremić govori sa ove ovde govornice ili kada sedi na vašem mestu (pokazavši na Orlićevo mesto) i obraća se gledaocima Pinka“, upitao je Pavićević, što je izazvalo smeh u sali.

31. 05. 2023.|

Veselinović za BUKU: Promena u Srbiji neće doći brzo, niti će biti laka, ali proces se ne može više preokrenuti unazad

Zbog nedostatka odgovornosti i bespomučnog ponavljanja da je sistem sve uradio i da je sve pod kontrolom ljudi su osetili bes, ali i želju da kolektivno prođu kroz jednu veliku traumu.

29. 05. 2023.|

Predsednik Odbora za obrazovanje odbio zahtev da se raspravlja o stanju i primenjenim merama u Ribnikaru

Predsednik nadležnog skupštinskog odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo Marko Atlagić, odbio je zahtev trećine poslanika opozicije, šest članova ovog odbora, da se zakaže posebna sednica na kojoj bi se raspravljalo o stanju i posebnim merama primenjenim u osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar”, nakon tragedije koja je potresla celu Srbiju.

29. 05. 2023.|

Veselinović uputio poruku pred skup SNS-a u Beogradu

Oni danas organizuju predstavu, montiraju megalomanske bine, dovoze autobuse, dižu dronove, postavljaju kamere, osvetljenje, fotoaparate. Prave spektakl, brane svoja nedela, nebrigu, neznanje. A ustvari su u strahu. Već smo im pokazali da se kraj primakao. Promena je tu.Prešli su granicu. Granicu koju nismo očekivali da će preći, čak ni oni, tako bahati i neuki. Ta granica bila su naša deca. U dva dana, u Mladenovcu i na Vračaru.

26. 05. 2023.|

U subotu svi zajedno formiramo prsten oko RTS-a – Ponesite cvet na protest

Protest će početi ispred Narodne skupštine u 18 časova, a građani će se u povorci kretati Bulevarom kralja Aleksandra do Pravnog fakulteta, zatim će skrenuti levo u Beogradsku ulicu, levo u ulicu Ilije Garašanina i opet levo u Takovsku do RTS-a.

26. 05. 2023.|

Sedam pitanja o kontramitingu na koja režim nema odgovor

Ko uostalom plaća organizaciju skupa Srpske napredne stranke, pitanje je za direktora Agencije za sprečavanje korupcije? Da li ćete, u skladu sa svojim nadležnostima, pitati Srpsku naprednu stranku ko plaća sve te autobuse, sendviče sa likom Aleksandra Vučića, call centre, cirkularne SMS poruke, grandioznu binu i ozvučenje koji se već danima montiraju ispred Narodne skupštine? Koliko koštaju mobilne bazne stanice postavljene ispred ovog doma i ko ih je obezbedio? 

25. 05. 2023.|
Go to Top