Poslanik Zeleno-levog kluba Ne davimo Beograd Đorđe Pavićević upitao je poslanike vladajuće većine u Skupštini koga brane kada štite izveštaj REM u kojem piše, između ostalog, da su se “TV Pink i Hepi malo popravili u odnosu na raniji period, da im je (predsednica Saveta REM Olivera) Zekić dala neku prelaznu dvojčicu, i onda je sve u redu i sa Pinkom i sa Hepijem”.

Takođe je ukazao da se u izveštaju za B92 i TV Prvu „ne kažu da zaslužuju bar tu prelaznu dvojčicu, ali nema veze, biće popravni pa će i oni da dobiju prelaznu dvojčicu, a u međuvremenu će da emituju svoj program“.

„Dragi predstavnici većine, da li možda štitite odsutnu Zekić i Savet REM i njihov revnosni politički rad i poslušnost, i njihovo konstantno nepoštovanje zakona i konstantno izvrgavanje čak i one regulacije koju su sami propisali“, pitao je Pavićević na sednici Skupštine na kojoj se raspravlja o izveštaju REM o nasilju u televizijskim programima.

Podsetio je da se na sajtu REM može pročitati da se još 2015. vodila rasprava o rijalitima, „ali to je plaćala EU, pa je to verovatno bio neki dobar projektić od koga se mogao uzeti neki novac, i da su oni verovatno obećali da će neke stvari ići posle ponoći“.

Dodao je da je „to bilo pre osam godina i ništa se nije promenilo“. Kazao je i da „sada imamo obećanje (vlasnika Pinka Željka) Mitrovića da će okončati zadrugu neposredno pre finala lige šampiona. Da li branite programe TV Pinka i Hepija, da li branite ono što piše u izveštaju, gde ste mogli da pročitate da na TV Pink i Hepi postoji naučno-obrazovni i kulturno-umetnički program u emisijama kolažnog tipa, to su vam jutarnji program i jutarnji program vikendom“.

„Pa kad (voditeljka) Jovana Jeremić stavi naočare to je valjda naučno-istraživački program, kad Sarapa stavi prst na čelo onda je to takođe naučno-istraživački program. A najobrazovniji program je onaj kada Jovana Jeremić govori sa ove ovde govornice ili kada sedi na vašem mestu (pokazavši na Orlićevo mesto) i obraća se gledaocima Pinka“, upitao je Pavićević, što je izazvalo smeh u sali.

Takođe je pitao „da li štitite Mitrovića, (glavnog urednika Hepija Milomira) Marića ili Dragana J. Vučićevića (vlasnika Informera), njihovo pravo da nekažnjeno lažu i sluđuju javnost u Srbiji, dok teško stečeni novac gube, koji će, kako kaže predsednik, izgubiti ukidanjem ovih rijaliti emisija koje su obećali da će ukinuti“.

„Recite nam kada branite ove izveštaje da li branite sve ove stvari, da li kada napadate nas ili neke koji su odsutni štitite sve ove ljude, njihove interese, njihove zarade. Da li ovo što nam radi Zekić i Savet REM, zajedno sa Pinkom i Hepijem, jeste nešto što stručno podržavate“, kazao je Pavićević.

Pročitaj i ovo:

Potpisan “Dogovor za pobedu”

Organizatori protesta “Srbija protiv nasilja” usaglasili su dokument “DOGOVOR ZA POBEDU” u kojem se poziva na saradnju svih opozicionih izbornih lista na predstojećim izborima, bez obzira koje ih pojedinačne organizacije budu činile. Saradnja podrazumeva uvažavanje i nenapadanje organizacija opozicije, koordinisanje akcija opozicije i fokusiranje na smenu kriminalnog SNS režima. DOGOVOR ZA POBEDU predviđa zajedničku kontrolu izbora i zajedničke aktivnosti na podizanju izlaznosti na izborima.