Radomir Lazović, šef Zeleno-levog poslaničkog kluba, rekao je novinarima da je opozicija uspela da spreči Orlića da zaustavi sednicu i raspravu o formiranju Anketnog odbora i smeni Gašića.

„Suština svega je ideja vlasti da se sve nastavi kao do sada. Nema odustajanja dok se ne ispune zahtevi sa protesta“, rekao je Lazović.

Na pitanje kako je shvatio tvrdnju Milenka Jovanova da će narod na novom protestu juriti opoziciju, Lazović je naveo da je i do sada bilo raunih provokacija na mirnim protestima.

„Siguran sam da Jovanov zna o čemu priča, da će doći ljudi koji hoće da izazovu provokacije. I ako do toga da dođe direktno je odgovran Jovanov i SNS“, poručio je Lazović.

Pročitaj i ovo:

Potpisan “Dogovor za pobedu”

Organizatori protesta “Srbija protiv nasilja” usaglasili su dokument “DOGOVOR ZA POBEDU” u kojem se poziva na saradnju svih opozicionih izbornih lista na predstojećim izborima, bez obzira koje ih pojedinačne organizacije budu činile. Saradnja podrazumeva uvažavanje i nenapadanje organizacija opozicije, koordinisanje akcija opozicije i fokusiranje na smenu kriminalnog SNS režima. DOGOVOR ZA POBEDU predviđa zajedničku kontrolu izbora i zajedničke aktivnosti na podizanju izlaznosti na izborima.