Šef poslaničke grupe Zeleno-levi klub Radomir Lazović zatražio je od poverenice za zaštitu ravnopravnosti Brankice Janković da odgovori da li će reagovati na nedopustivo proganjanje i šovinističke uvrede na račun poslanice Marinike Tepić i analitičara Naima Lea Beširija zbog njihove nacionalne pripadnosti.

Ovakve skandalozne izjave dolaze od predsednika Republike lično, što ne čudi, takav je čovek valjda, kao i od njegovih pristalica sa estrade koji posećuju partijske skupove Srpske napredne stranke, rekao je Lazović.

On je istakao da se na taj način ponovo crtaju metu ljudima koji se osuđuju da na bilo koji način kritikuju vlast SNS i Aleksandra Vučića, a oživljava se retorika devedesetih i stimuliše govor mržnje, kako bi se pažnja skrenula sa pravih problema.

Lazović je optužio vlast SNS, uz najavu da će to i dokazati, da se u prethodnih šest i više godina nija na pravi način bavila kontrolom naoružanja i da ova kampanja koja se sad sprovodi služi da sakrije da se u prošlosti nije bavila problemom nelegalnog naoružanja, ni sprečavanjem nasilja.

Pročitaj i ovo: