Beograde,

Dok se spremamo za ovaj naprednjački cirkus na ulicama danas, rekao bih ti par reči.

Čuvaj se danas, Beograde.

Budi dostojanstven.
Izdrži legendo.

Oni danas organizuju predstavu, montiraju megalomanske bine, dovoze autobuse, dižu dronove, postavljaju kamere, osvetljenje, fotoaparate. Prave spektakl, brane svoja nedela, nebrigu, neznanje.
A ustvari su u strahu. Već smo im pokazali da se kraj primakao.
Promena je tu.
Prešli su granicu. Granicu koju nismo očekivali da će preći, čak ni oni, tako bahati i neuki. Ta granica bila su naša deca. U dva dana, u Mladenovcu i na Vračaru.

I onda, umesto da smo šetali zajedno, lečili rane i podelili tugu kao braća i sestre, kao velika porodica, što i jesmo, oni i dalje hoće da dele nas. Da bi i dalje delili svoj plen, da bi i dalje vladali.

Zato nas u svojoj radikalskoj tradiciji huškaju jedne na druge.
Naučilii su od Miloševića i SPS-a da zarad ostanka na vlasti mora da padne krv. Ali mi im to nećemo dati.

Oni danas dolaze u Beograd da pokažu neki svoj privid stvarnosti. A stvarnost je da decu lečimo SMS-ovima. Da nemamo politiku brige o ljudima, nema reforme obrazovanja, nema jednakih pravila za sve. Zakoni ne važe, Prosipaju nasilje sa TV-a, sa stranica tabloida, sa govornica Skupštine, iz fotelja Vlade i predsednika. A to nas je dovelo dovde. I postalo je neizdrživo.

Beograde, danas ti dolaze iz svih krajeva Srbije. Ucenjeni, naterani, poniženi, oni kojima je prećeno, oni kojima je plaćeno.
Mogli smo zajedno da podelimo tugu i bol.
Mogli smo i na kifle kod Čarlija, na sladoled u “Pelivan”, prošetati Kalemegdanom, pre nego što krenu nazad.

Mi znamo, i vi naši današnji gosti znate.

Beograde, danas će te izgaziti njihova želja za vlašću, moći, novcem. Njihova lažna predstava kojom pokušavaju da sakriju svoju beskrupuloznost i nesposobnost da rade bolje. Ali, sutra je novi dan. Sutra ćemo doći mi koje niko ne tera da budemo tu.

Mi Beograđani, Novosađani, Nišlije, Kragujevčani. Zrenjaninci, Somborci, Bajnobaštani, Vranjanci koji se ne bojimo, koji ne pravimo kompromise. Ima nas baš mnogo. Pokupićemo smeće, staviti ti osmeh na lice i nastaviti da se borimo.
Zato što ima sve nas, Beograd je već pobedio.

Dobrica Veselinović, šef odbroničke grupe pokreta Ne davimo Beograd

Pročitaj i ovo:

Potpisan “Dogovor za pobedu”

Organizatori protesta “Srbija protiv nasilja” usaglasili su dokument “DOGOVOR ZA POBEDU” u kojem se poziva na saradnju svih opozicionih izbornih lista na predstojećim izborima, bez obzira koje ih pojedinačne organizacije budu činile. Saradnja podrazumeva uvažavanje i nenapadanje organizacija opozicije, koordinisanje akcija opozicije i fokusiranje na smenu kriminalnog SNS režima. DOGOVOR ZA POBEDU predviđa zajedničku kontrolu izbora i zajedničke aktivnosti na podizanju izlaznosti na izborima.