Profesor Kostić o predlogu Ne davimo Beograd za uvođenje kontrolisanih zakupnina stanova

Profesor Svetislav Kostić govorio je za dnevni list Danas o predlogu Ne davimo Beograd za rešavanje stambene krize koji, po uzoru ne veliki broj zemalja Evropske unije, podrazumeva uvođenje mera kontrolisane stanarine.

29. 11. 2022.|

Po ugledu na veliki broj gradova Evrope, uvesti kontrolisane zakupnine stanova

Za rešavanje krize nastale zbog ogromnog porasta cene stanova, Ne davimo Beograd predlaže da se po uzoru na veliki broj zemalja Evropske unije i u Srbiji uvede kontrolisana zakupnina stanova koja bi dala sigurnost i stanodavcima i stanarima.

29. 11. 2022.|

Smena Šapića samo prvi korak, imamo rešenje za glavne probleme Beograda, zagađenje vazduha, gužve i stambenu krizu

Ne davimo Beograd, pored smene gradonačelnika, na današnjoj vanrednoj sednici Skupštine grada zahteva rešenja za stambenu krizu sa narastajućim cenama stanova, umanjenje cene centralnog grejanja i borbu sa ogromnim zagađenjem vazduha!

29. 11. 2022.|

Zbog zloupotreba SNS, nećemo učestvovati u radu Ženske parlamentarne mreže

Poslanička grupa Zeleno-levi klub, Ne davimo Beograd, Moramo u ovom trenutku i pod ovim uslovima neće učestvovati u konstituisanju Ženske parlamentarne mreže (ŽPM) zbog zloupotreba od strane predstavnica Srpske napredne stranke.

28. 11. 2022.|

Plan Ne davimo Beograd za rešavanje stambene krize

Cene zakupa stanova, iz meseca u mesec, beleže sve veći rast. Posebno je teška situacija u prethodnih 6 meseci, kada je zakup u nekim slučajevima i dupliran, dok su plate dodatno obezvređenje inflacijom i poskupljenjima hrane. Pokret Ne davimo Beograd pripremio je plan za dugorošno rešavanje stambene krize i uvođenje kontrolisanih zakupnina. Na ovaj način, po prvi put bi se uveo red u tržište nekretnina u našim gradovima i obezbedila sigurnost i zakupodavaca i zakupaca.

25. 11. 2022.|

Apel za odbranu Starog savskog mosta

Pozivamo najširu javnost, građane Beograda i Srbije, stručnjake iz svih relevantnih oblasti, političke organizacije i aktiviste, da se zajedno suprotstavimo rušilačkim namerama režima i odbranimo Stari savski most koji je već godinama na meti naprednjačke vlasti, a za čije je rušenje i izgradnju novog mosta na njegovom mestu, planirano 94 miliona evra, od čega se 80 miliona evra obezbeđuje iz kredita koji će vraćati svi građani Srbije.

24. 11. 2022.|

Ne davimo Beograd podržava protest protiv iskopavanja litijuma, Saveza ekoloških udruženja Srbije

Pokret Ne davimo Beograd poziva sve građane da se pridruže protestu Saveza ekoloških organizacija Srbije (SEOS) koji će se održati u nedelju 27.11. ispred Vlade Srbije u 15h.

24. 11. 2022.|

Lazović za Vreme: Neću da nasedam na udbaške podmetačine

“Umesto da odgovaraju o sprezi države i kriminala o kojoj isplivava sve više saznanja, oni obrću stvari po principu ‘napad je najbolja odbrana’ i preko tabloida optužuju opoziciju. To je zamka koju oni postave tako da si ti sad odjednom optužen i treba da se braniš. I to čak ne ni ja, nego moj mrtvi otac. Meni ne pada na pamet da u tome učestvujem”

24. 11. 2022.|

Nastavlja se širenje pokreta: Ne davimo Užice, decentralizacija ključno pitanje

Zeleno-levi poslanički klub, Ne davimo Beograd predstavio se građanima Užica u sklopu ideje stvaranja nacionalne organizacije posvećene rešavanju životnih pitanja ljudi, smanjenju ekonomskih nejednakosti i zaštiti životne sredine.

24. 11. 2022.|
Go to Top