Pokret Ne davimo Beograd poziva sve građane da se pridruže protestu Saveza ekoloških organizacija Srbije (SEOS) koji će se održati u nedelju 27.11. ispred Vlade Srbije u 15h.

“Mi smo i pre izbora upozoravali da se od litijuma nije odustalo i da se SNS povukao da bi umanjio nezadovoljstvo građana pred izbore, ali da će se odmah nakon toga nastaviti, što se danas i pokazalo kao tačno. Srbija ne sme svoju budućnost žrtvovati za profit ni Rio Tinta ni neke druge kompanije zainteresovane za litijum.” – izjavio je Dobrica Veselinović i pozvao građane da se pridruže protestu i blokadi ispred Vlade u organizaciji SEOS-a.

“Slažemo se sa tvrdnjama organizatora protesta, ljudi iz Saveza ekoloških organizacija Srbije, da je narod prevaren i izigran lažnim obećanjem vlasti da je stavljena tačka na projekat Jadar. Pozivamo Srpsku naprednu stranku da ne beži od rasprave u Narodnoj skupštini o budućnosti iskopavanja litijuma. Nemojte u tajnosti i na prevaru raditi ljudima iza leđa, nego ako ste sigurni da je litijum budućnost, dođite u Skupštinu pa to objasnite narodu. Stanite iza onoga što radite, a ne ovako kukavički da se sakrivate.” – poručio je Robert Kozma narodni poslanik i podsetio da se Narodna inicijativa o zabrani rudarenja litijuma krije od narodnih poslanika.

Pročitaj i ovo:

Poslednja zelena oaza Beograda

Na opštini Palilula nalazi se Milićevo brdo na kome je poslednjih godina u toku rapidna divlja gradnja privatnih vila, neosnovana konverzija zemljišta i prodaja poljoprivrednog zemljišta po ceni gradsko građevinskog.

Biljana Đorđević: Nije bilo greške na listama, postupili smo po zakonu

Biljana Đorđević, povodom odbijanja lista, kaže da nije jasno kako su neki "obični građani" imali uvid u zaštićene lične podatke, a navodi da su svi kandidati na listama (koji su uslovno rečeni sporni u prigovoru) bili u biračkom spisku u trenutku kad su liste podnete, što je uslov da se kandiduju na izborima po Zakonu o lokalnim izborima.