Pokret Ne davimo Beograd poziva sve građane da se pridruže protestu Saveza ekoloških organizacija Srbije (SEOS) koji će se održati u nedelju 27.11. ispred Vlade Srbije u 15h.

“Mi smo i pre izbora upozoravali da se od litijuma nije odustalo i da se SNS povukao da bi umanjio nezadovoljstvo građana pred izbore, ali da će se odmah nakon toga nastaviti, što se danas i pokazalo kao tačno. Srbija ne sme svoju budućnost žrtvovati za profit ni Rio Tinta ni neke druge kompanije zainteresovane za litijum.” – izjavio je Dobrica Veselinović i pozvao građane da se pridruže protestu i blokadi ispred Vlade u organizaciji SEOS-a.

“Slažemo se sa tvrdnjama organizatora protesta, ljudi iz Saveza ekoloških organizacija Srbije, da je narod prevaren i izigran lažnim obećanjem vlasti da je stavljena tačka na projekat Jadar. Pozivamo Srpsku naprednu stranku da ne beži od rasprave u Narodnoj skupštini o budućnosti iskopavanja litijuma. Nemojte u tajnosti i na prevaru raditi ljudima iza leđa, nego ako ste sigurni da je litijum budućnost, dođite u Skupštinu pa to objasnite narodu. Stanite iza onoga što radite, a ne ovako kukavički da se sakrivate.” – poručio je Robert Kozma narodni poslanik i podsetio da se Narodna inicijativa o zabrani rudarenja litijuma krije od narodnih poslanika.

Pročitaj i ovo:

Lazović za Vreme: Svi prikrivaju istinu o krvoproliću u Banjskoj

“Apsolutno mislim da svi učestvuju u tome da se ništa ne sazna, od kriminalnih struktura do države Srbije. Čak je nejasno, ako je došlo do pregovora između srpskih i kosovskih vlasti o puštanju ovih ljudi, mislim da pobegnu iz tog okruženja, znači da u tome učestvuju i kosovske vlasti”, kaže za “Vreme” Radomir Lazović, poslanik Zeleno-levog fronta.