“Umesto da odgovaraju o sprezi države i kriminala o kojoj isplivava sve više saznanja, oni obrću stvari po principu ‘napad je najbolja odbrana’ i preko tabloida optužuju opoziciju. To je zamka koju oni postave tako da si ti sad odjednom optužen i treba da se braniš. I to čak ne ni ja, nego moj mrtvi otac. Meni ne pada na pamet da u tome učestvujem.”

Ko prati samo tabloide, mogao bi u poslednjih nekoliko nedelja i meseci da pomisli da je Radomir Lazović, narodni poslanik pokreta “Ne davimo Beograd”, jedan od većih kriminalaca u zemlji: bio je i strani plaćenik, bio je i član klana Veljka Belivuka, a onda je “Srpski telegraf” rešio da dotakne novo dno i izbacio naslovnu stranu na kojoj je stajalo da je Lazovićev otac, sada pokojni, bio osuđen za silovanje pre pedesetak godina.

Stoga je prvo pitanje za Lazovića bilo – otkud to da je postao ovakav kriminalac u poslednje vreme.

RADOMIR LAZOVIĆ: Ne mislim da je to odjednom – u prethodnih osam godina, koliko postoji pokret “Ne davimo Beograd”, sve vreme smo napadani. Ali, ranije se to uglavnom fokusiralo na optužbe da smo plaćeni iz inostranstva, da nas plaća Soros ili Rokfeler, pa se onda odustalo od optužbe za Sorosa, pošto se Vučić sa njim dogovorio o nekoj saradnji u vezi sa Otvorenim Balkanom.

Eto koliko su te optužbe ozbiljne. Sada su se ti napadi intenzivirali sa početkom skupštinskih prenosa, jer mi deluje da smo ostavili dobar utisak na ljude svojim nastupima – ne samo ja – nego naša poslanička grupa, a i kolege iz opozicije. Mogu da vidim da je to direktno povezano sa činjenicom da nemaju odgovore na važna i nezgodna pitanja koje postavljamo i od kojih ne odustajemo…

Odgovaraće kad uputimo tužbu. Tužićemo ih i za ovo, i za objave o “Belivukovom gangu”, dobijali smo i “Informer” na sudu više puta. ne Stižemo da podnesemo tužbe za sve za šta bi trebalo, jer ima toliko bljuvotina koje objavljuju…

Pročitajte ceo intervju sa Radomirom Lazovićem u nedeljniku “Vreme“ od četvrtka (24. novembra)

Pročitaj i ovo:

Lazović za Vreme: Svi prikrivaju istinu o krvoproliću u Banjskoj

“Apsolutno mislim da svi učestvuju u tome da se ništa ne sazna, od kriminalnih struktura do države Srbije. Čak je nejasno, ako je došlo do pregovora između srpskih i kosovskih vlasti o puštanju ovih ljudi, mislim da pobegnu iz tog okruženja, znači da u tome učestvuju i kosovske vlasti”, kaže za “Vreme” Radomir Lazović, poslanik Zeleno-levog fronta.