Onlajn i hibridna nastava – lekcije za budućnost obrazovanja

Naše trenutno, pandemijsko iskustvo pokazuje da su onlajn i hibridna nastava modeli koji omogućavaju da se školska godina održi u vanrednim okolnostima. Međutim, isto iskustvo svedoči da ad hoc pristup ne donosi rešenja za niz problema koje imaju svi uključeni u obrazovno-vaspitni proces. Nastavnicima je potrebna jača logistička i finansijska podrška, s obzirom na to da za nastavu često koriste lične resurse i da rade preko norme. Stručna podrška je takođe od izuzetne važnosti.

26. 05. 2021.|

Podneta krivična prijava protiv Miše Vacića zbog pretnji i uvreda

Pravni tim pokreta Ne davimo Beograd podneo je krivičnu prijavu protiv Miše Vacića, predsednika Srpske desnice, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo Povreda ugleda zbog rasne, verske i nacionalne ili druge pripadnosti iz člana 174. Krivičnog zakonika republike Srbija, zbog uvreda koje je prema aktivistima pokreta Ne davimo Beograd izneo pri njegovoj poseti Staroj planini.

24. 05. 2021.|

Beograd ostaje bez još jedne šume: Duboko kod Obrenovca na udaru

Na dvadesetak kilometara od Beograda i na desetak kilometara od Obrenovca, uz magistralni put između ova dva grada, na uzvišenju iznad Save nalazi se šumoviti, prozaični predeo, koji je, zbog dubine korita reke u ovom delu njenog toka, poneo naziv Duboko.

23. 05. 2021.|

Ugrožena velika hrastova šuma između Beograda i Obrenovca

Još jedna značajna zelena površina pod šumom, na teritoriji Beograda, nalazi se u opasnosti. Ovoga puta zbog neadekvatnog održavanja od strane JP Srbijašume. Naime, u prethodne dve godine, na području “Duboko”, između Beograda i Obrenovca, posečeno je preko 11 hektara stare hrastove šume. Visoka, prohodna hrastova šuma, mesto za šetnju, odmor i rekreaciju, planski je zamenjena niskim, neprohodnim bagremarom koji je pokrio nastalu golet.

18. 05. 2021.|

Ne davimo Beograd čestita Možemo! i Tomislavu Tomaševiću na velikoj pobedi

Pokret Ne davimo Beograd čestita prijateljima iz koalicije Možemo! na sjajnim rezultatima na lokalnim izborima širom Hrvatske. Sa posebnom pažnjom ispratili smo veliku pobedu koju su naše kolege i prijatelji ostvarili u gradu Zagrebu, u kojem postoje velike šanse da će samostalno moći da preuzmu vlast i odgovornost za budućnost svog grada. Sve čestitke Tomislavu Tomaševiću koji je zamalo osvojio pobedu za gradonačelnika već u prvom krugu, a sigurni smo da će u drugom ostvariti i pobedu.

16. 05. 2021.|
Go to Top