Pokret Ne davimo Beograd čestita prijateljima iz koalicije Možemo! na sjajnim rezultatima na lokalnim izborima širom Hrvatske. Sa posebnom pažnjom ispratili smo veliku pobedu koju su naše kolege i prijatelji ostvarili u gradu Zagrebu, u kojem postoje velike šanse da će samostalno moći da preuzmu vlast i odgovornost za budućnost svog grada. Sve čestitke Tomislavu Tomaševiću koji je zamalo osvojio pobedu za gradonačelnika već u prvom krugu, a sigurni smo da će u drugom ostvariti i pobedu.

mozemo izbori

Došlo je vreme da u našem regionu dođe do talasa levo-zelenih promena u našim društvima. Ne davimo Beograd se, kao i naši prijatelji iz koalicije Možemo! bori za javni interes, očuvanje i unapređenje javnih dobara, klimatsku pravdu, očuvanje životne sredine i energetsku tranziciju i održivu mobilnost, ali i zaustavljanje korupcije i kriminala i poboljšanja uslova života građana i građanki.

Ono što je počelo u Crnoj Gori gde je Građanski pokret URA postigao značajne rezultate, a nastavilo se u Zagrebu sa sjajnom pobedom koalicije Možemo! obavezuje nas da talas zeleno-levih promena ostvarimo i u Beogradu.

Pročitaj i ovo:

Pressures on Ne davimo Beograd and independent media in Serbia

The construction company Millennium Team is suing Ne davimo, asking for almost 100,000 € for material damages. These are supposedly caused by our publishing of a text on changes to the Belgrade urban plan. This change allows Millennium Team to demolish the Goša Institute for research and development and build a residential-business complex on the lot.

Robert Kozma for VOA: Election conditions still need to be improved

“We participate in these discussions because Serbia has an undemocratic regime. Unfortunately, the ruling government has transformed some form of democratic elections that had existed into an undemocratic hybrid regime. This has been assessed in several recent reports, such as Freedom House’s or the European Parliament’s. This is why we have these discussions, and not because we are asking for some political concessions. No, we only ask that citizens’ rights be respected”, Kozma said.