Zelena površina na Keju oslobođenja u Zemunu mora ostati javni park, koji treba dodatno da se uredi i opremi mobilijarom kako bi služio svim građanima ovog kraja. Ovo je zaključak analize koju je uradila Saobraćajna grupa Ne davimo Beograd povodom namera JKP “Parking servisa” da dodeli ugovor za izgradnju “privremenog parkinga” na njoj.

Nakon urađenih analiza opravdanosti izgradnje parkinga na zelenoj površini na Keju oslobođenja u Zemunu, Saobraćajna grupa Ne davimo Beograd ponudila je svoju viziju iskorišćenja ovog prostora. Smatramo da je jedina opravdana odluka, koja je u interesu svih građana, da ova zelena površina ostane u javnoj nameni, da se ona uredi i opremi mobilijarom kako bi postala park koji će služiti svim komšijama i građanima Zemuna.

Izgradnjom parkiga neće se rešiti problem parkiranja stanara, već se novo parkiralište pravi za posetioce restorana i splavova, a da bi se zaradio dodatni novac od naplate parkiranja. Ne davimo Beograd podržava zahteve građana i ovom prilikom još jednom poziva JKP “Parking servis” i gradsku administraciju da odustanu od ovog štetnog projekta.

Saobraćajna grupa Ne davimo Beograd uradila je analizu planiranog rešenja parkinga u Zemunu, na Keju oslobođenja koja pokazuje štetnost ovog projekta pretvaranja zelene površine u parking za 200 vozila. Detaljnije u tekstu “ANALIZA: Planirani parking na Keju oslobođenja ostaviće Zemun bez zelene površine i ugroziće kvalitet života”

Ne davimo Beograd smatra da su Zemunu, kao i celom Beogradu preko potrebne zelene površine, drveće i parkovi, a ne više betona jer nam se grad guši u zagađenju! Zato ćemo nastaviti da se sa građanima borimo za očuvanje i unapređenje zelenih površina širom grada.

Ne davimo Beograd poziva građane da nas podrže u nameri da smenimo ovu kriminalnu vlast i izborimo se da Beograd postane dobar i održiv grad za sve.

Pročitaj i ovo:

Pressures on Ne davimo Beograd and independent media in Serbia

The construction company Millennium Team is suing Ne davimo, asking for almost 100,000 € for material damages. These are supposedly caused by our publishing of a text on changes to the Belgrade urban plan. This change allows Millennium Team to demolish the Goša Institute for research and development and build a residential-business complex on the lot.

Robert Kozma for VOA: Election conditions still need to be improved

“We participate in these discussions because Serbia has an undemocratic regime. Unfortunately, the ruling government has transformed some form of democratic elections that had existed into an undemocratic hybrid regime. This has been assessed in several recent reports, such as Freedom House’s or the European Parliament’s. This is why we have these discussions, and not because we are asking for some political concessions. No, we only ask that citizens’ rights be respected”, Kozma said.