Priče iz regiona: Spas hrvatskog gospodarstva nije u EU, već u korjenitim reformama cjelokupnog sustava

Hrvatska je bila na dobrom putu da se potpuno oporavi od financijske krize iz 2008 godine koja je žestoko potresla gospodarstvo i izazvala val otkaza te iseljavanje mnoštva mlade radne snage.

30. 09. 2020.|

Javno-civilno partnerstvo umesto prodaje Sava centra

Predlažemo da se Sava Centar povuče iz prodaje i sačuva za buduće generacije tako što će se za njegovo upravljanje primeniti javno-civilno partnerstvo između grada kao vlasnika i udruženja civilnog društva kao zainteresovanih korisnika iz strane građana Beograda. Na taj način on bi oživeo, stvarao dodatnu vrednost u sadržajima i kulturnoj ponudi, a zajedničkim snagama bi bilo moguće privući strukturalne fondove Evropske unije pomoću kojih bi objekat mogao da se renovira, energetski usavrši i unapredi.

25. 09. 2020.|

Ne davimo Beograd predlaže razdvajanje izbora

Zahtevamo razdvajanje predsedničkih, parlamentarnih i lokalnih izbora u Srbiji kako Aleksandar Vučić ne bi bio kandidat i za prdsednika mesne zajednice i za predsednika države. Takođe, umesto jedne neprincipijelne kolone, bolja je prirodna programska saradnja sličnih organizacija koja će imati potencijal da motiviše i okupi ljude i da izađu i glasaju, ali jednako bitno, uključe se u kontrolu izbora.

24. 09. 2020.|
Go to Top