Inicijativa Ne davimo Beograd učestvovaće na predstojećem sastanku opozicionih organizacija o koordinisanju napora za smenu kriminalnog režima Srpske napredne stranke, zakazanom za četvrtak 24. septembar. 

Ne davimo Beograd će na sastanku predložiti da se na predstojećim pregovorima o izbornim uslovima sa evropskim poslanicima, zahteva razdvajanje različitih nivoa izbora u Srbiji. Predsednički, parlamentarni i lokalni izbori ne mogu biti održani zajedno zbog velike zloupotrebe javnih resursa, funkcionerske kampanje i kontrole medija, koja dovodi do toga da je Aleksandar Vučić jedini kandidat i za predsednika mesne zajednice i za predsednika države. 

Takođe, ponovićemo naš stav da je za uspeh na izborima, umesto jedne kolone, bolja prirodna programska saradnja sličnih organizacija koja će imati potencijal da motiviše i okupi ljude i da izađu i glasaju, ali jednako bitno, uključe se u kontrolu izbora. Neprincipijelna partnerstva, koja su karakteristična za nastup u jednoj koloni, odbijaju građane i od potencijalnih glasača prave apstinente.  

Ovakav pristup, uz koordinaciju i saradnju na konkretnim pitanjima kao što je kontrola izbora, borba za slobodne medije, kao i borba protiv nasilja, može dovesti do toga da se smeni naprednjačka vlast. Najveći potencijal za to ima Beograd, a on može postati grudva koja pokreće lavinu i oslobođenje cele Srbije.