Održana Skupština inicijative Ne davimo Beograd

Ove nedelje, u Kući ljudskih prava u Beogradu, održana je Skupština inicijative Ne davimo Beograd. Pored usvajanja godišnjeg izveštaja, završnog računa i plana rada, donet je i novi statut udruženja sa željom da se obezbedi efektivniji rad i uključivanje većeg broja novih aktivnih članova u rad inicijative.

26. 02. 2020.|

Aktivisti Građanskog fronta podneli dve krivične prijave protiv Trivana

Građanski front je podneo dve krivične prijave protiv ministra zaštite životne sredine, Gorana Trivana, za krivična dela Nepreduzimanje mera zaštite životne sredine iz čl. 261 KZ i Povreda prava na informisanje o stanju životne sredine iz člana 268 KZ.

24. 02. 2020.|

Požar na deponiji u Vinči rešavaju ćutanjem i novim spaljivanjem

Sinoć je ceo Beograd ponovo mogao da vidi i oseti dim u vazduhu. Brojni građani obratili su nam se i žalili na neprijatan miris spaljene plastike ili gume. Pored neprijatnog mirisa, mnogi su nam rekli da imaju problema s disanjem. Uprkos vanrednoj situaciji, nije bilo nikakve reakcije nadležnih službi.

20. 02. 2020.|

Dobrica ponovo na meti pravosuđa: Tvrde da je ugrozio bezbednost predsednika

Dobrica je pozvan na saslušanje u tužilaštvo zbog procene da je snimanjem ugrozio bezbednost predsednika Srbije, Aleksandra Vučića. Ovo je treći put u prethodnih mesec dana da se Dobrica nalazi na meti pravosudnih organa, a protiv naših aktivista i aktivistkinja se vodilo ili se vodi preko 30 procesa

17. 02. 2020.|
Go to Top