Na protestu otvoreni spomenici fantomima Siniši Malom i Goranu Vesiću

U Beogradu je održan protest “Za grad bez fantoma na vlasti” u organizaciji inicijative Ne davimo Beograd. Neposredni povod bila je godišnjica fantomskog rušenja objekata u kvartu Savamala, koju su u izbornoj noći 2016. godine organizovali najviši gradski čelnici, a za koje već tri godine niko nije odgovarao, ali i posledice ove rušilačke politike nasilnika na vlasti koje se i danas osećaju.

25. 04. 2019.|

Plan za Beograd na vodi: Sanacija štete, vraćanje u zakonske okvire i krivično gonjenje odgovornih

Povodom tri godine od rušenja u Hercegovačkoj ulici, podsećamo na plan inicijative Ne davimo Beograd za rešavanje problema nastalih sprovođenjem projekta Beograd na vodi.

23. 04. 2019.|

Hajke, pretnje i huškanje na nasilje prema neistomišljenicima vlasti

Inicijativa Ne davimo Beograd osuđuje pretnje i huškanje na nasilje koje se sa portala bliskih vladajućoj partiji upućuju nezavisnim novinarima, novinarkama i medijima. Upozoravamo da ovo nisu izolovani slučajevi, već bogato finansirana i kontinuirana kampanja zastrašivanja i gušenja slobodnog mišljenja i govora.

18. 04. 2019.|

Fearless Cities in Belgrade – International Conference of Local Political Movements

From 6th to 9th of June, Belgrade will be host to a large international conference called "Fearless Cities", dedicated to local political movements from Europe and the region. In the organization of the Initiative Ne davimo Beograd, this summit will gather activists from over 20 countries who base their political activities on local, life problems of citizens.

16. 04. 2019.|
Go to Top