Иницијатива Не давимо Београд ће у среду, 24. априла у 18 часова, у Херцеговачкој улици, испред Геозавода, организовати протест поводом три године од рушења које је извршила група маскираних људи. Три године након овог злочина, иако је потпуно јасно ко је ово рушење организовао и спровео, нико за њега није одговарао. Уместо да сносе последице својих дела, градски челници не само да су остали на власти или напредовали, већ су механизме отимања и ручења сада пренели и на друге делове града. Можда је Београд на води највећи пример како се отима цела једна градска област, али сличну ситуацију са отимањем добара или расипањем јавних средстава видимо у свим деловима града.

PROTEST 24. april

Позивамо вас на протест и због изградње гондоле и сече дрвећа, музичке фонтане и мега јарбола, због вртића који недостају и исељавања људи из домова, због Савског насипа, железничке станице и деструкције Калемегдана, због саобраћаја који не долази, затварања центра града и загађења ваздуха, због Винче и спалионице, Београда на води и продаје ПКБ-а, као и свих других бизарних пројеката за исисавање нашег новца у џепове њихових другара…

Позивамо вас да нам се придружите, али и да нам помогнете у организацији, да не бисмо више обележавали годишњице њихових злодела, већ да би следећа година била година без фантома на власти!

Укључите се тако што ћете помоћи на један од следећих начина:

1) Помозите у подели флајера у свом крају или улазу
Како бисмо обавестили што више људи о протесту, треба нам помоћ да поделимо флајере у што више крајева, блокова или зграда. Свратите до штаба иницијативе Не давимо Београд у Цвијићевој 106 и преузмите материјал. Дежурамо и чекамо вас од 12 до 20 часова сваки дан до среде 24. априла, када се у 18 часова дешава протест. Довољно је и ако поделите само у свом улазу, а још боље у комшилуку.

2) Придружите се екипи у плакатирању фреквентних пунктова у граду 
У недељу увече ће неколико екипа плакатирати ударне локације у граду. Уколико имате времена, придружите се и помозите да се порука о одржавању протеста види и у јавном простору. Очекивано време трајања плакатирања је до два сата, а уколико сте заинтересовани, јавите нам се на мејл за договор око тачног времена: nedavimobeograd@gmail.com

3) Позовите што више пријатеља преко Фејсбука 
Помоћ нам је потребна и на друштвеним мрежама. Можда најлакши начин да допринесете и помогнете је да позовете своје пријатеље на ФБ догађај. Такође, значило би нам да објавите неки од интересантних текстова везаних за развој града или поделите ваше мишљење о томе како се изгледа град под фантомима који су на власти.

4) Укључите се у редарску службу на самом догађају 
Будите један од редара на самом догађају у среду 24. априла, када ће требати помоћ око организације, проходности улица, координације људи и техничких детаља. Јавите се преко мејла: nedavimobeograd@gmail.com

5) Донирајте средства за трошкове организације протеста 
Трошкови протеста нису мали, они укључују изнајмљивање камиона, озвучења и агрегата, штампу флајера и плаката, онлајн оглашавање и ситне потрепштине на самом догађају. Наравно ту је и ризик од прекршајних казни са којима нас полиција сваки пут вреба. Ако сте у могућности, подржите финансијки организацију протеста. Све информације на ЛИНКУ.

6) Уколико припадате некој организацији, анимирајте своје чланове да се прикључе протесту или помогну на неки од ових начина 
Позивамо вас да покажете солидарност и као организација подржите протест “За град без фантома на власти”. Сматрамо да је заједнички рад широког фронта удружења цивилног друштва, покрета, струковних удружења, медија и појединаца неопходан како бисмо се изборили са криминалном власти која је узурпирала државу у којој живимо. Ево првог корака где можемо томе заједно допринети. Позовите своје чланове или симпатизере, пратиоце, пријатеље … Укључите се на на неки од наведених начина.

О свим детаљима везаним за протест сазнајте на ЛИНКУ.
Видимо се!