Krivična prijava protiv urednika Politike B. Bilbije i narodnog poslanika i osuđenog ratnog zločinca V. Šešelja

Ne davimo Beograd podnosi krivičnu prijavu Višem javnom tužilaštvu u Beogradu protiv narodnog poslanika Srpske radikalne stranke i osuđenog ratnog zločinca, Vojislava Šešelja, i urednika političke rubrike u listu "Politika", Bojana Bilbije, zbog pretnji koje su u programu uživo televizije Happy, uputili aktivistima inicijative.

28. 12. 2018.|

Srce za Davida – Beograd uz Banja Luku – sreda u 12 časova na platou ispred Filozofskog

Inicijativa je pozvala građane da se sutra u sredu, 26. decembra, u 12 časova okupe na plotou ispred Filozofkog fakulteta kako bi uputili poruke solidarnosti i podrške građanima Banja Luke.

25. 12. 2018.|

Osuda progona aktivista Krov nad glavom

Inicijativa obaveštava javnost da je na delu policijski progon aktivista koji su prošle nedelje svojim telima branili i odbranili baku Ružu od izbacivanja na ulicu. Dvojica aktivista i rođak baka Ruže koji su solidarno stali u odbranu ove starije žene kojoj je pretilo da ostane bez krova nad glavom pozvana su u policiju u svojstvu građana, da bi im se odmah pri stizanju u policijske prostorije taj status promenio u okrivljene, što ih je onemogućilo da pribave pravnu pomoć koja im pripada po zakonu.

17. 12. 2018.|

Potpisan dokument o neophodnosti fer izbornih uslova

Inicijativa Ne davimo Beograd potpisala je danas, zajedno sa predstavnicima više parlamantarnih i vanparlamentarnih opozicionih saveza, stranaka i pokreta, dokument o zajedničkim uslovima za sprovođenje slobodnih i poštenih izbora. Dokumentom se zahteva sprečavanje zloupotreba biračkog spiska i javnih resursa u kampanji, kontrola izbornog procesa, kontrola izbornih radnji i izbornog dana, kao i za krivične sankcije protiv onih koji te zloupotrebe vrše. Posebno je izdvojen deo koji se odnosi na uspostavljanje fer medijskih uslova i adekvatnog izveštavanja.

14. 12. 2018.|
Go to Top