Inicijativa Ne davimo Beograd predstavila je juče građanima i građankama okupljenim na protestu “1 od 5 miliona” Deklaraciju o bojkotu izbora: Borba za slobodnu i demokratsku Srbiju. Aktivista inicijative, Vladimir Radojičić obratio se prisutnima i pozvao ih da ne pristaju na lažirane izbore, kontrolu medija, krađu i otimačinu koju kriminalna korumpirana elita sprovodi nad građanima Srbije.

Govoreći o nedostatku minimalnih uslova za slobodne i fer izbore Radojičić je podsetio da vlast neregistrovanim džipovima, u selima i gradovima, iznuđuje glasove, fizički se obračunava i zastrašuje opozicione birače, sprečava nezavisne posmatrače u praćenju izbornog procesa, pali kuće nezavisnih novinara i vrši pretnje, ucene i napade.

“Lažirani izbori rađaju krivotvorene mandate. Takvi mandati se koriste za propise kojim izvršitelji otimaju stanove, radnici bivaju otpuštani, penzije se smanjuju, gradovi pretvaraju u sabirne centre nezaposlenih, a sela postaju pustinje.” – poručio je Radojičić i pozvao građane i građanke da se borimo zajedno za slobodnu i demokratsku Srbiju, a protiv nezasite gladi za profitom korumpirane političke elite, koja se prelama preko leđa običnog čoveka.


Na mobilnom štandu inicijative Ne davimo Beograd vladala je gužva, jer su okupljeni mogli da potpišu mobilizacijski list kojim se prijavljuju za učešće u aktivnoj kampanji bojkota izbora. Za one koji žele da se uključe, otvoren je sajt www.bojkot2020.org preko koga će inicijativa Ne davimo Beograd pozivati volontere/ke i aktiviste/kinje. Borba za slobodnu i demokratsku Srbiju počinje.