Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić danas je, u više navrata, tokom skupštinske rasprave reagovala na izlaganje poslanika opozicije, a poslanik Zeleno-levog fronta Radomir Lazović zamolio je da to ne radi, jer, kako je rekao, liči na Vladimira Orlića, prethodnog predsedavajućeg iz SNS.

„Postajem dosadan, ali izdržaću da vam uvek kažem kad pogrešite – prekršili ste član 100 Poslovnika, ako želite da replicirate, morate to iz poslaničke klupe. Ličite na Orlića, a nikom nije stalo da se vraćamo na tu eru parlamentarizma“, izjavio je Lazović.

On je zatražio od Brnabić da to više ne radi.

„Nemojte da nam odgovarate, nije važno Vaše mišljenje ako ste predsedavajuća. Ako ste poslanica, kažite iz klupe, a ne sa tog mesta jer to podrazumeva neka pravila. Zbog toga Vam kažem ponovo: Gospođo Orlić, nemojte to da radite“, poručio je Lazović.

Brnabić je na to odgovorila: „Ovo je bilo izuzetno smešno… Ne učestvujem u diskusiji, ali vređate ljude, moja obaveza je da vas zamolim da ne vređate ljude“.

Lazović je upitao zašto se poslanici vlasti prepoznaju u tome što govori opozicija.

„Što se vi prepoznajete u tome? Je l’ niste okupatori, sile zla, vi ste ti koji sebi učitavate ove stvari. Izdržite, znam da je teško. Ovo Vam je novo radno mesto, naviknite se“, rekao je Lazović.

„I uzdržavam se, nijednom vas nisam isključila“, kazala je Brnabić.

Pročitaj i ovo:

ZLF: Požari na deponijama su posledica partijskog upravljanja gradom

Danas je izbio požar na deponiji u Kumodražu, koji preti da bude još jedna u nizu ekoloških katastrofa zbog nemarnog upravljanja otpadom i ignorisanja problema divljih deponija od strane vlasti. Crni dim se širi opštinom Voždovac, što ukazuje da će građani narednih dana jedva disati zbog zagađenja vazduha.