Aktivisti inicijative Ne davimo Beograd blokirali su jutros ulaz u Ministarstvo finansija. Lancima smo zaključali glavni ulaz sa namerom da onemogućimo ulaz Siniši Malom, dokazanom plagijatoru i učesniku brojnih afera u kojima je na raznovrsne načine radio protivno interesa građana i građanki pribavljajući korist sebi i sebi bliskoj kriminalnoj ekipi.

Siniša Mali ne sme ostati na javnoj funkciji ni dana više, a inicijativa Ne davimo Beograd poziva građane da nam se pridruže na protestu “Crveni karton za Sinišu Malog”, danas, u ponedeljak 25. novembra, u 18 časova na istom mestu, ispred Ministarstva finansija. Odbranićemo zajedno naše institucije i izborićemo se da kriminalna politička elita odgovara za otimanje države od građana i siromašenje našeg društva.

Nedavna odluka Odbora za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu, kojom je potvrđeno da je Siniša Mali plagirao svoj doktorat, samo je jedan od brojnih razloga zašto on ne sme ostati na javnoj funkciji. Ovo čak nije ni prvi put da je i zvanično potvrđeno da se ogrešio o zakone, jer je prethodno pravosnažno osuđen za otimanje 10 hektara državne zemlje nadomak Vršca. Sinišu Malog prate brojne korupcionaške afere, izbegavanje plaćanja poreza, nameštanje tendera za novogodišnju rasvetu, porodično nasilje, ostavljanje građana Obrenovca na cedilu tokom poplava, ali i organizovanje, sprovođenje i zataškavanje rušenja u Hercegovačkoj ulici. Njegova vodeća uloga u sprovođenju projekta Beograd na vodi, kao i u procesima privatizacije još iz vremena kada je bio kadar Demokratske stranke, govore da je ovaj čovek ozbiljno oštetio i grad Beograd i državu Srbiju. Zbog svega ovoga on ne sme ostati ministar ni dana više.

Pozovite prijatelje na protest: www.facebook.com/events/2520774124819730