Vlast nema nameru da odgovori na velike probleme građana, Ne davimo Beograd ima rešenja

Odbornička grupa Ne davimo Beograd zahteva da se vlast suoči sa tri velike krize koje su ophrvale grad, a to su stambena kriza sa narastajućim cenama stanova, zagađenje vazduha i energetska kriza.

29. 12. 2022.|

Ni nadležni odbor ne zna gde je Narodna inicijativa za zabranu iskopavanja litijuma

Narodna inicijativa za zabranu iskopavanja litijuma i bora u Srbiji, iako zvaničko podneta na pisarnici Narodne skupštine, nikada nije stigla ni do nadležnog odbora, niti do nadležnog ministarstva koje bi prema propisima trebalo da je provere u roku od 30 dana. Očigledno je da je neko naredio da se narodna inicijativa koju je potpisalo preko 38 hiljada građana, odmah nakon prijema negde skloni i sakrije od narodnih poslanika koji bi o njoj trebalo da se izjasne.

29. 12. 2022.|

Povlačenje zakona o policiji pobeda građana, ipak treba oprez da se ne vrati kao bumerang

Pritisak građana, eksperata i opozicionih organizacija uspeo je da natera vlast da povuče iz procedure zakon o policiji, ali moramo biti na oprezu, jer je očigledna namera režima da proguraju svoju zamisao i od policije zaista naprave partijsku policiju.

26. 12. 2022.|

Kozma: SNS kadija te tuži, SNS kadija ti sudi

Opet radite istu stvar. Stavite preko 20 tačaka dnevnog reda, objedinite raspravu i time ponovo pravite dimnu zavesu, kako biste prikrili vaše kršenje Ustava. Predlog Odluke o izboru predsednika sudova je neustavan. Vi postavljate svoje partijske sudije. Po drugi put kršite Ustav po ovom pitanju, a po ko zna koji put ponižavate Narodnu skupštinu. Znate da po Ustavu i Ustavnom zakonu Narodna skupština nema više pravo da postavlja predsednike sudova. Vi ste izmenili prethodni Ustav.

23. 12. 2022.|

Veselinović za N1: Šapić želi da se prikaže kao jedna dobrica

Predsednik odborničke grupe Za dobar grad u Skupštini Beograda Dobrica Veselinović izjavio je u emisiji Dan uživo da gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić "želi da se prikaže kao jedna dobrica". "Tako što će davati besplatne stvari i tako ostane u dobrom imidžu među ljudima, ja mislim da je to pogrešno, mislim da treba da se bavimo rešavanjem gorućih problema u gradu", kaže Veselinović.

22. 12. 2022.|

Orlić zloupotrebom sprečava opoziciju da predlaže zakone

Srpska napredna stranka zakazivanjem sednica po hitnom postupku, vrši zloupotrebu rada Narodne skupštine Republike Srbije kako predlozi zakona opozicije nikada ne bi došli na dnevni red sednica. Naime, ukoliko se sednice zakažu po hitnoj, umesto po redovnoj proceduri, opozicija nema mogućnost uticaja na dnevni red i mogućnost da se na njemu nađu predlozi zakona koje smo pripremili.

22. 12. 2022.|
Go to Top