Pokrenuli smo inicijativu da se Narodna skupština pretplati na časopis Liceulice u ime našeg Zeleno-levog poslaničkog kluba, Ne davimo Beograd.

Nadamo se da ćemo ovu 2022. godinu makar završiti, a 2023. započeti solidarnošću i misleći na one kojima je pomoć najpotrebnija.

Sve poslaničke grupe imaju pravo da od sekretarijata Narodne skupštine traže pretplatu na dnevne novine i časopise po izboru. Kada smo tražili LICEULICE, rečeno nam je da to nije opcija. Zbog toga smo pokrenuli inicijativu i tražili podršku drugih poslaničkih grupa, kako bi se svim narodnim poslanicima omogućilo da dobiju ovaj važan časopis koji pokriva brojne angažovane teme. LICEULICE se bavi socijalnom pravdom, tolerancijom, solidarnošću, umetnošću i kulturom i brojnim drugim angažovanim temama važnim za društvo.

Najbitnije, LICEULICE omogućava ugroženim ljudima da prevaziđu beskućništvo ili zdravstvene probleme i prodavajući časopis zarade. Pola novca od kupovine svakog primerka ostaje upravo prodavcu.

Na podršci za ovu inicijativu zahvaljujemo se poslaničkim klubovima Demokratske stranke, Zajedno, Narodne stranke, Dveri, Ujedinjeni i Zavetnici.

Redakciji i prodavcima časopisa LICEULICE želimo srećnu i uspešnu novu godinu. Radeći svoj posao oni čine da nova godina bude srećnija i celom našem društvu.

Pročitaj i ovo:

Jerinić: Neophodno da se zakoni menjaju

Miroslav Aleksić i Jelena Jerinić iz koalicije Srbija protiv nasilja potvrdili su da će danas do 12h dostaviti predsednici Skupštine Ani Brnabić svoje predloge kako dalje raditi na preporukama ODIHR.