Štetnost ugovora o koncesiji za Vinču neupitna – Vesić da odgovori na pitanja

Povodom najnovijih istupa u javnosti gradskog menadžera Gorana Vesića, a povodom prodaje deponije u Vinči i izgradnji spalionice, inicijativa Ne davimo Beograd upozorava javnost da se radi o projektu koji će ostaviti katastrofalne posledice po naš grad.

29. 05. 2018.|

Vrtići: Ulaganje u privatni umesto javnog sektora

Nažalost, i ove godine jaslice i vrtići ostaće nedostupni velikom broju najmlađih sugrađana. Među njima će, kao i uvek, biti dece zaposlenih roditelja i staratelja, ali i mnogo dece nezaposlenih i prekarnih radnica i radnika. Potonji zbog svog neodgovarajućeg radno-pravnog statusa često odustaju od učešća na konkursu.

24. 05. 2018.|

DANAS: Partije se bore za vlast, a građanska udruženja za promenu sistema

Radomir Lazović poručuje strankama da inicijativa Ne da(vi)mo Beograd ne bi ni nastala da su one branile javni interes, a ne samo svoj i svojih interesnih grupa, te da nisu koruptivnim i netransparentnim radom izneverile poverenje građana i građanki.

23. 05. 2018.|

NIN: Estetika razaranja grada – Efekti najuspešnije vlasti u Beogradu

Kada je Aleksandar Vučić rekao da će naprednjaci promeniti identitet Beograda, niko nije verovao da će to izgledati baš ovako, zazidan grad lišen ukusa i istorijskih atributa, u kome se vrše brzoplete rekonstrukcije po sistemu „drži vodu dok majstori odu“

18. 05. 2018.|

NIN: Temeljna betonizacija – Naprednjačka humanizacija grada

Investitorski urbanizam je ona vrsta planiranja razvoja grada koja investitora i njegove interese za profitom stavlja u centar donošenja odluka. Njihova želja za zaradom je potpuno razumljiva, a uloga vlasti je da se ona ne sprovodi nauštrb javnog interesa i potreba građana.

17. 05. 2018.|

Računanje šuma

Beograd je proteklih godina, kao i Srbija u celini, pogođen nestajanjem šuma. Posledice se prvenstveno odražavaju na kvalitet vazduha, koji postaje sve zagađeniji, ali i na nivo buke i izloženost vetru. Niz nadležnih institucija ne pruža dovoljnu i ozbiljnu protivtežu klimatskim promenama, požarima i štetočinama, te građevinskim investitorima.

17. 05. 2018.|

Inicijativa Ne davimo Beograd upozorila Evropsku banku za obnovu i razvoj o problemima sa projektima u kojima učestvuje u Srbiji

Inicijativa Ne davimo Beograd, na seriji sastanaka sa direktorima i predstavnicima Evropske banke za rekonstrukciju i razvoj (EBRD), ukazala je na štetnost i probleme oko projekata koji se u saradnji sa ovom bankom izvode u Srbiji.

10. 05. 2018.|
Go to Top