У недељу 27. јануара борба за реке и воду, здравље и нашу безбедност, са обронака наших планина сели се у Београд, на Студентски трг, где је у 13 часова заказан протест против изградње малих хидроелектрана.

Позивамо Београђане и Београђанке да се придруже овом протесту и покажу солидарност са групом “Одбранимо реке Старе планине” који су организатори скупа, али и људима из Сирогојна, Златибора, Кокиног брода, Гледићких планина, Ресавског краја, Књажевца, Нишавског округа, Рашке, Ваљева, Краљева или Камене горе. У свим овим регијама, али и на другим местима на преко 850 локација, реке су у опасности од цеви и бетона, а живот како птица, риба и животиња, тако и људи, угрожен је зарад профита мале групе људи блиских властима.

У недељу ће се на протесту на Студентском тргу наћи и представници и представнице 9 локалних група окупљених око Грађанског фронта, из исто толико градова Србије и заједно ћемо поручити да нећемо допустити екоцид над рекама и водама Србије.

Поред Не давимо Београд, подршку су најавили Удружени покрет слободних станара из Ниша, Локални фронт из Краљева, Само јако из Младеновца, Локална алтернатива из Врбаса, Само локално из Бечеја, Наш град – Наша ствар из Зрењанина, Слободно Панчево, Локални фронт из Ваљева и Биро за друштвена истраживања БИРОДИ.

Линкови ка ФБ најавама догађаја:
facebook.com/events/1766196546817662
facebook.com/events/1082089845297194

#NEzaMHE