Иницијатива Не давимо Београд обавештава јавност да је на делу полицијски прогон активиста који су прошле недеље својим телима бранили и одбранили баку Ружу од избацивања на улицу. Двојица активиста и рођак бака Руже који су солидарно стали у одбрану ове старије жене којој је претило да остане без крова над главом позвана су у полицију у својству грађана, да би им се одмах при стизању у полицијске просторије тај статус променио у окривљене, што их је онемогућило да прибаве правну помоћ која им припада по закону.

Наоштрије осуђујемо овакво понашање полиције и покушаје да се активисти застраше лажним оптужбама и намештеним процесима и позивамо их да одмах обуставе све радње. Очигледно је да низ победа на терену Здружене акције Кров над главом, који је осујетио велики број извршитељских заплена и исељења, плаши власти које уместо да заштите угрожене, на све начине покушавају да разбију њихов отпор.

Станови, куће, последњи кров над главом наших суграђана често се нађе на лицитацији или га извршитељи плене због разних малверзација, малих дугова који су занемарљиви у односу на одузету имовину или због чисте преваре. Уместо да штити жртве, правосудни систем штити оне који на њиховој муци желе да профитирају.

Позивамо јавност да стане у одбрану својих комшија, али и оних који отпор извршитељима и профитерима на туђој муци, организују.