Jačanje državnog zdravstvenog sistema prioritet u državi sa ovolikim nejednakostima

Povodom promena u zdravstvenom sistemu, koje je najavila nova ministarka Danica Grujučić, pokret Ne davimo Beograd smatra da u državi sa ovako velikim ekonomskim i socijalnim nejednakostima, kao što je Srbija, glavni fokus mora biti obezbeđivanje kvalitetnog i svima dostupnog zdravstva, kroz ulaganje u državni zdravstveni sistem.

31. 10. 2022.|

Obustaviti besmislene procese protiv aktivista i novinara u Somboru

Zeleno-levi poslanički klub, Ne davimo Beograd i aktivisti i aktivistkinje iz Sombora, smatraju nedopustivim pravne procese koji se vode protiv građana Sombora, Save Majstorova, Danijela Mirkova i Sare Mikić, zbog navodne organizacije protesta i blokada protiv projekata kompanije Rio Tinto. Novo ročište na ovom suđenju zakazano je za ponedeljak, 31. oktobar, u 9:30 časova.

31. 10. 2022.|

Imamo plan u 6 koraka do čistog vazduha

Zagađenje vazduha ostavlja ozbiljne posledice po sve naše građane. Ono izaziva bolesti pluća i srca, moždani udar, sterilitet, kao i brojne druge probleme. Troškovi lečenja obolelih mere se milijardama evra koje kroz zdravstveni sistem, plaćamo svi. Najteža posledica svakako je činjenica da oko 15 hiljada ljudi svake godine umre od posledica zagađenja.

31. 10. 2022.|

Lazović za TV Nova S: Vlada nije ni prozapadna, ni prosruska, ni prosrpska, nego proSNS-ovska

O tome šta nas čeka sa sadašnjom vladom i da li postoji alternativa i ko bi takvu alternativu podržao u Srbiji u Dnevniku na televiziji Nova S govorio je šef poslaničke grupe Zeleno-levog bloka Radomir Lazović.

28. 10. 2022.|

Peta sednica Skupštine grada – vlast i dalje nema na stambenu i krizu zagađenja vazduha

Petu sednicu Skupštine grada Beograda obeležila je diskusija o nelegalnom odlaganju grejne sezone i stambene krize sa kojom se suočavaju građani, a na koju vlast odgovara hvalisanjem cenom od 10.000 evra po metru kvadratnom, koju su dostigli stanovi u Beogradu na vodi - projektu, koji je već oštetio džep Beograđana.

25. 10. 2022.|
Go to Top