Za čistu, efikasnu i pravednu energiju u rukama građana

Beograd i Srbija se već godinama guše usled zagađenja vazduha, dok istovremeno građani izdvajaju značajna sredstva na skupe i neefikasne energente. Domaćinstva u Srbiji troše pet puta više struje po jedinici BDP-a nego što je to slučaj u Evropskoj uniji. Veliki broj domaćinstava u toku zime greje samo jednu prostoriju u objektu u kome žive.

31. 08. 2022.|

Slučaj Zelenog bulevara: Pranje para kroz rekonstrukcije ulica

Pokret Ne davimo Beograd organizovaće komšijski razgovor u subotu 3. septembra od 12:00 časova na platou ispred prostorija Gradske uprave u Kraljice Marije 1 (ugao Kraljice Marije i Starine Novaka). U razgovoru će učestvovati naši gradski odbornici Dobrica Veselinović i Natalija Stojmenović i koordinator opštinskog odbora Palilula-desna obala Luka Petrović.

31. 08. 2022.|

Biljana Đorđević za Danas: Vučićeva izjava o zabrani Evroprajda pokazuje da neće biti podele vlasti niti vladavine prava

S obzirom na decidnu tvrdnju predsednika Srbije da promene odluke o zabrani Evroprajda neće biti, pokazuje se da ništa neće biti ni od podele vlasti niti vladavine prava, iako je nedavna promena Ustava olako i od strane Evropske unije ocenjena kao korak bliže ka reformi pravosuđa i osnaživanju vladavine prava, komentariše za Danas Biljana Đorđević, narodna poslanica Ne davimo Beograd u Skupštini Srbije.

31. 08. 2022.|

Vlast u tajnosti sprema izmene pravosudnih zakona

Srpska napredna stranka u tajnosti priprema pet pravosudnih zakona kako bi javnosti bili predstavljeni u poslednjem trenutku, pred samo usvajanje, bez mogućnosti da se na njihovu sadržinu utiče. Ovo je dobro oproban naprednjački recept donošenja najvažnijih akata na brzinu, bez rasprave, sa što manjim uključivanjem stručnjaka i zainteresovanih građana.

30. 08. 2022.|

Lola Joksimović, lični stav: Da li razumemo šta ljudska prava znače?

Nijedna vlada, grupa ili pojedinac nema pravo da čini bilo šta što krši tuđa prava, a to podrazumeva i pravo na okupljanje i jednakost bez diskriminacije. Odloženo pravo je uskraćeno pravo. U ovoj i ovakoj državi sve može, a populističku odluku o otkazivanju EuroPrajda uvijenu u pasivno-agresivni šareni papir, donosi predsednik koji glumi neveštost nazivajući ga "prajd ili kako se to već čudo zove".

28. 08. 2022.|

Građani plaćaju veliku cenu Vučićevog ostanka na vlasti

Današnja konferencija za štampu Aleksandra Vučića na kojoj je obavestio građane da je, između ostalog, odlučio da Ana Brnabić nastavi da obavlja dužnost v.d. premijerke Srbije do 2024. godine, pokazala je više nego jasno svu pogubnost vlasti ovog čoveka i korumpirane bratije okupljene oko njega.

27. 08. 2022.|

Veselinović o Vučićevoj izjavi da će Evroprajd biti otkazan: Protiv zabrana smo navikli da se borimo

„Ne može predsednik države da otkazuje i pomera bilo koji skup, već policija mora da ga zabrani. A protiv zabrana smo navikli da se borimo“, napisao je na svom Fejsbuk profilu Dobrica Veselinović, šef odborničke grupe Moramo u Skupštini Grada Beograda.

27. 08. 2022.|

Lazović za Betu: Vučić će, kako je zabranio Evroprajd, zabraniti i proteste protiv zagadjenja

Osudjujući odluku o otkazivanju ili odlaganju "Evroprajda 2020", narodni poslanik pokreta Ne davimo Beograd Radomir Lazović rekao je danas da „onako kako je predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas zabranio prajd, tako će sutra zabraniti i proteste protiv zagadjenja ili skupoće“.

27. 08. 2022.|

Umesto kulturne politike, grad napravio koruptivnu šemu raspodele budžeta za kulturu

U zajedničkom saopštenju pokret Ne davimo Beograd i politička platforma Solidarnost još jednom ukazuju da u gradu Beogradu ne postoji kulturna politika niti strategija razvoja kulture. Na mestu kulturne politike uspostavljena je koruptivna šema raspodele gradskog budžeta za kulturu bez ikakvih kriterijuma ili valjanih obrazloženja.

26. 08. 2022.|
Go to Top