Pokret Ne davimo Beograd učestvuje na sastanku Zelene balkanske mreže u Crnoj Gori

Pokret Ne davimo Beograd ovog vikenda učestvuje na regionalnom sastanku zelenih partija i pokreta u organizaciji Evropske partije zelenih i Građanskog pokreta URA u Bečićima u Crnoj Gori. Više od pedeset učesnika i učesnica iz trinaest zemalja iz regiona i cele Evrope razgovaraće o budućnosti zelenih politika u regionu, te o regionalnim i kontinentalnim modelima saradnje između zelenih aktera.

31. 10. 2021.|

Kultura je javno dobro i mora biti dostupna svima

Na tribini održanoj na platou ispred bioskopa Voždovac poručeno je da se Ne davimo Beograd zalaže za shvatanje kulture kao javnog dobra koje mora biti dostupno svim građanima i građankama. Učesnici tribine poručili su i da je nedopustivo da jedna od najvećih opština u Beogradu, Voždovac, nema ni jedan objekat kulture na svojoj teritoriji. Nakon tribine, prikazan je film „Beograd 2041: Povratak u budućnost” koji se bavi urbanizmom našeg grada, kao i klasik „Metropolis”.

30. 10. 2021.|

Očišćen plato ispred bioskopa Voždovac

Danas su naše aktivistkinje i aktivisti očistili plato ispred bioskopa Voždovac, koji već jako dugo ne radi. Opština Voždovac najveća je beogradska opština bez pozorišta, bioskopa ili ustanove kulture. Nakon akcije čišćenja, održan je i komšijski razgovor o shvatanju kulture kao javnog dobra koje treba da bude dostupno svima i na raznovrsne načine.

30. 10. 2021.|

Veselinović: Kad nemaju odgovore, SNS se hvata za lažni patriotizam

Odgovarajući na optužbe ministarke rudarstva i energetike Zorane Mihajlović da na današnjem sastanku sa izvestiteljkom Evropskog parlamenta za Kosovo Violom fon Kramon dogovara lobiranje nezavisnosti Kosova, Dobrica Veselinović iz pokreta Ne davimo Beograd kaže da je to jeftini spin za skretanje pažnje sa ekološke katastrofe do koje nas je dovela nebriga vlasti.

29. 10. 2021.|

Beograd i Srbija u smogu – zabrinjavajuće fotografije

Skoro sve merne stanice u Beogradu ukazuju na opasnost od zagađenja vazduha, a građani nam šalju fotografije koje su zabrinjavajuće. Beograd, ali i veći deo Srbije, izložen je opasnom vazduhu ne samo danas, već prečesto. Danima i mesecima. Posledice po naše zdravlje su strašne, i u smislu ljudskih života koji se prerano završe, i u smislu narušenog zdravlja mnogih od nas, ali i zbog troškova lečenja koji bi mogli biti uloženi u sprečavanje zagađenja.

28. 10. 2021.|

Ekstremno zagađenje se može rešiti, ali vlast ništa ne radi po tom pitanju

Pokret Ne davimo Beograd upozorava da vlast nije uradila ništa kako bi rešila probleme zagađenja vazduha koji se intenziviraju pri početku svake grejne sezone u našim gradovima. U Beogradu, ali i u većem delu Srbije, građani udišu ekstremno zagađen i opasan vazduh i ukoliko ništa ne uradimo trpećemo ozbiljne posledice i dalje.

28. 10. 2021.|

Postani deo tima za kontrolu izbora! PRIJAVI SE!

Pridružite se našem timu za kontrolu izbora, pozivamo vas da se prijavite i budete kontrolor ili kontrolorka! Pomozite nam da na biralištima sačuvano slobodnu volju građana i građanki. Prijavite se, a naši aktivisti će vas kontaktirati i pozvati na obuku za kontrolore, u skladu sa vašim slobodnim vremenom.

27. 10. 2021.|

Počelo suđenje Milenijum tima, firme bliske SNS-u, protiv Ne davimo Beograd

Danas je održano prvo ročište po tužbi koju je Milenijum tim, građevinska kompanija bliska vlasti Srpske napredne stranke podnela protiv Ne davimo Beograd. Kako se u tužbi navodi, Ne davimo Beograd je Milenijum timu naneo materijalnu štetu u vidu smanjenja vrednosti žiga kompaniije u iznosu od 100 hiljada evra koliko iznosi i tužbeni zahtev za nadoknadu štete. Neposredan povod za ove tvrdnje kompanije koja između ostalog gradi Beograd na vodi, i brojne druge državne projekte, je objavljivanje teksta o promeni urbanističkog plana kojim se ovoj kompaniji omogućava rušenje istraživačko-razvojnog instituta Goša i izgradnja stambeno-poslovnog kompleksa na istom mestu.

26. 10. 2021.|
Go to Top