Put do pobede – predlog Ne davimo Beograd i Zajedno za Srbiju za saradnju opozicionih organizacija

Predlog za dalje delovanje opozicije podrazumeva formiranje programsko-ideoloških izbornih platformi koje će zajedno raditi na stvaranju boljih izbornih uslova, sarađivati na kontroli izbora, uzajamno će se uvažavati, poštovati i neće se napadati. U slučaju izborne pobede platforma koja ima najveće poverenje građana dobiće zajedničku podršku za izbor gradonačelnika, odnosno premijera, a sve platforme će razmotriti podršku jednom predsedničkom kandidatu.

30. 09. 2021.|

Lazović za Danas: Imamo razlog za optimizam. Pobeda moguća.

„Za nas je najvažniji zadatak smena ovog kriminalnog režima, a za tako nešto je neophodna saradnja i koordinacija opozicije. Mislimo da je neophodno da se organizacije opozicije dogovore da se uzajamno ne napadaju i to ćemo predložiti u dokumentu koji smo nazvali Put do pobede“, ističe Radomir Lazović iz organizacije Ne davimo Beograd tokom razgovora za „Intervju na mreži“ portala Danasa.

30. 09. 2021.|

Stefan Tasić za Slobodnu reč: Sloboda jednog naroda dolazi iznutra

Imajući u vidu da mere predložene u okviru međupartijskog dijaloga nisu na nivou težine problema sa kojima se naše društvo suočava, i da je trenutno stanje neodrživo, treba aktivno tragati za modelima vršenja pritiska na režim uz paralelnu pripremu za izbore kao da će se na njih izaći, pre svega s ciljem jačanje političkih kapaciteta i stranačke infrastrukture. Na režim se mora vršiti pritisak i spolja (EU) i iznutra (građani i politički akteri). Pomoć EU, ukoliko će postojati je dobrodošla, ali ipak, sloboda jednog naroda pre svega dolazi iznutra, i kao i mnogo puta u našoj istoriji, za slobodu se pre svega moramo sami izboriti.

27. 09. 2021.|

Iva Ivšić iz MOŽEMO: Voleli bismo da Ne davimo Beograd pobedi u Beogradu

Voleli bismo da „Ne davimo Beograd“ dođe na vlast jer onda imamo situaciju u kojoj se promena nije dogodila samo u jednom gradu, već imamo dva i tu se otvara prostor za šire saradnje i adresiranje onih problema koji nisu mikro, već na većem planu i imaju iste uzroke na koje treba delovati. - poručila je Iva Ivšić iz politička platforme Možemo! koja je nedavno pobedila na izborima u gradu Zagrebu.

27. 09. 2021.|

Momčilović za Danas o izborima u Nemačkoj i velikoj podršci Zelenima

Pokret Ne davimo Beograd upozoravao je na neprincipijelnu i štetnu podršku koju je Angela Merkel davala režimu Aleksandra Vučića i voleli bismo da nova vlada ne ide ovim putem, već da podrži neophodne promene koje zagovaramo. Srbiji je podrška Nemačke važna, ali ne za opstanak autoritarnog režima, već kako bi se izborili sa problemima nedostatka demokratije i devastirane životne sredine u društvu sa najvećim ekonomskim razlikama u Evropi.

27. 09. 2021.|

Nemački izbori: Zeleni talas nastavlja da se širi Evropom

Odličan izborni rezultat, koji je Zelena partija ostvarila na upravo održanim federalnim izborima u Nemačkoj, vidimo kao nastavak zelenog talasa u Evropi i rasta podrške građana održivim i socijalno pravednim politikama, koje u Srbiji zastupa Ne davimo Beograd. Drago nam je da širom Evrope raste razumevanje i podrška za zeleno-leve ideje koje vode smanjenju društvenih nejednakosti uz sprovodjenje klimatski i ekološki odgovornih politika.

27. 09. 2021.|

Ovako planiran metro ostaviće trajne štetne posledice po grad

Pokret Ne davimo Beograd smatra da je izgradnja metroa izuzetno važna za razvoj Beograda, ali da će ovako loše planiran metro ostaviti trajne posledice po naš grad, poručeno je na konferenciji za medije koja je održana povodom predaje primedbi na Nacrt plana generalne regulacije šinskih sistema u Beogradu.

25. 09. 2021.|

Umesto uklanjanja tezgi, podržati saradnju trgovaca i poljoprivrednih gazdinstava

Pokret Ne davimo Beograd se protivi odluci o ukidanju tezgi i drugih pokretnih i privremenih objekata na teritoriji opštine Novi Beograd. Umesto što grad ukida tezge, predlažemo da se, u okviru novobeogradskih blokova, gde god je to moguće, obezbedi i uredi prostor koji bi bio opremljen savremenim mobilijarom i ustupljen malim trgovcima prehrambenih proizvoda.

23. 09. 2021.|

Gužve u gradu moguće je rešiti ulaganjem u javni prevoz

Pokret Ne davimo Beograd pridružuje se obeležavanju Svetskog dana bez automobila koji se svakog 22. septembra obeležava širom sveta. Povećanje broja automobila u našem gradu vodi sve većim gužvama na ulicama i već sada je očigledno da nas, bez ozbiljnog zaokreta u planiranju grada, očekuje sve teža budućnost kada je saobraćaj u gradu u pitanju.

22. 09. 2021.|
Go to Top