Podrška predloženim merama Nezavisne kulturne scene Srbije za zaštitu kulture

Ne davimo Beograd pridružuje se pozivu NKSS-a i apeluje na gradske, pokrajinske i republičke vlasti da učine sve kako bi obezbedili opstanak udruženja koja se bave kulturom i zaštitili radna mesta i izvore finansiranja umetnika i radnika u kulturi.

28. 03. 2020.|

Aplauz u 8: Za medicinare i ljude koji prave vizire, šiju maske i brinu o zaštiti

Pozivamo vas da večerašnji “Aplauz u 8” posvetimo medicinskom osoblju, ali i onim ljudima koji pomažu zaštiti i bezbednosti građana Srbije praveći preko potrebne maske i vizire za sprečavanje zaraze.

25. 03. 2020.|

Nina Tomić: Korist od maske sašivene od tekstila

Naša Nina Tomić pisala je o koristi koju maske sašivene od platna mogu imati za zaštitu od zaraze. U nedostatku hirurških maski, jedna od opcija su tekstilne maske koje možete i sami sašiti. Pored toga što pružaju oganičeni vid zaštite, ove maske su pogodne za višekratnu upotrebu, uz prethodno pranje. U ovom tekstu saznajte više o platnenim maskama.

24. 03. 2020.|

Nina Tomić: Uputstvo za šivenje platnene maske

U doba pandemije COVID-19 potražnja za hirurškim maskama je velika, a one se teško nabavljaju. Takođe, jedna maska se može koristiti samo dva sata , a onu koju skinemo treba baciti i ne vraćati na lice. Sve to problem nestašice maski čini još težim. Zato mnogi pribegavaju šivenju tekstilnih maski koje se mogu oprati (opeglati, prokuvati) i nanovo koristiti. 

24. 03. 2020.|

PETICIJA: Da Vučić ućuti, a struka govori!

Zahtevamo da se građanima obraćaju stručnjaci sa konkretnim informacijama i preporukama. Ne treba nam svakodnevna Vučićeva dramatizacija, već istina, konkretni podaci i uputstva stručnjaka. Ne želimo da životi ljudi i javno zdravlje građana i građanki Srbije budu poligon za Vučićev rejting. Potpišite i podelite sa prijateljima.

23. 03. 2020.|
Go to Top