Оснивач покрета ДИЕМ25 и бивши грчки министар финансија, Јанис Варуфакис упутио је данас видео подршке иницијативи Не давимо Београд за предстојеће београдске изборе. Претходно је пан-европски покрет ДИЕМ25, чији је циљ темељна демократска трансформација Европске уније, гласовима чланства широм Европе, донео одлуку да стане иза иницијативе Не давимо Београд.

“Подршком иницијативи Не давимо Београд ширимо своју паневропску мрежу побуњених градова изван званичних оквира Европске уније и у пракси демонстрирамо своју политику – а то је да захтевамо, заједнички, широм Европе, да вратимо наше градове, да вратимо наша природна богатства, да вратимо наше државе, вративши им нашу Европу. Дакле, свом снагом и вољом за Не давимо Београд, да не дамо Србију, да не дамо Европу! Идемо!” – део је изјаве Јаниса Варуфакиса коју вам шаљемо.

У досадашњој предизборној кампањи иницијативу су подржале бројне домаће и стране организације које се боре за очување јавног добра, социјалну правду, веће учешће грађана у доношењу одлука, одрживи развој наших градова, које се боре против приватизације комуналних услуга, деложација грађана, отимања природних ресурса.

Градоначелница Барселоне Ада Колау из покрет Барселона ен Кому (Заједно за Барселону), поручила је да је кандидатура Не давимо Београд “процес који почиње одоздо и жели да промени правила игре тако да обични људи постану актери градских политика”, а из покрета “Загреб је наш” у емотивној видео поруци поручили су да се радују да иницијатива Не давимо Београд излази на изборе јер се “годинама бори против моћника, фантомки, прислушкивања, цензуре и приватних интереса који даве град”.

Podrška "Zagreb je naš"!

Nakon Ade Kolau, gradonačelnice Barselone i pokreta Barcelona en Comu, Janisa Varufakisa i pokreta DIEM25, danas nam stiže podrška od pokreta Zagreb je NAŠ Ponosni smo na uspehe naših prijatelja i kolega iz Zagreba koji su na gradskim izborima na opšte iznenađenje osvojili skoro 8% glasova uprkos predviđanjima.

تم نشره بواسطة ‏‎Ne davimo Beograd‎‏ في 22 فبراير، 2018