Osnivač pokreta DIEM25 i bivši grčki ministar finansija, Janis Varufakis uputio je danas video podrške inicijativi Ne davimo Beograd za predstojeće beogradske izbore. Prethodno je pan-evropski pokret DIEM25, čiji je cilj temeljna demokratska transformacija Evropske unije, glasovima članstva širom Evrope, doneo odluku da stane iza inicijative Ne davimo Beograd.

“Podrškom inicijativi Ne davimo Beograd širimo svoju panevropsku mrežu pobunjenih gradova izvan zvaničnih okvira Evropske unije i u praksi demonstriramo svoju politiku – a to je da zahtevamo, zajednički, širom Evrope, da vratimo naše gradove, da vratimo naša prirodna bogatstva, da vratimo naše države, vrativši im našu Evropu. Dakle, svom snagom i voljom za Ne davimo Beograd, da ne damo Srbiju, da ne damo Evropu! Idemo!” – deo je izjave Janisa Varufakisa koju vam šaljemo.

U dosadašnjoj predizbornoj kampanji inicijativu su podržale brojne domaće i strane organizacije koje se bore za očuvanje javnog dobra, socijalnu pravdu, veće učešće građana u donošenju odluka, održivi razvoj naših gradova, koje se bore protiv privatizacije komunalnih usluga, deložacija građana, otimanja prirodnih resursa.

Gradonačelnica Barselone Ada Kolau iz pokret Barselona en Komu (Zajedno za Barselonu), poručila je da je kandidatura Ne davimo Beograd “proces koji počinje odozdo i želi da promeni pravila igre tako da obični ljudi postanu akteri gradskih politika”, a iz pokreta “Zagreb je naš” u emotivnoj video poruci poručili su da se raduju da inicijativa Ne davimo Beograd izlazi na izbore jer se “godinama bori protiv moćnika, fantomki, prisluškivanja, cenzure i privatnih interesa koji dave grad”.

Podrška "Zagreb je naš"!

Nakon Ade Kolau, gradonačelnice Barselone i pokreta Barcelona en Comu, Janisa Varufakisa i pokreta DIEM25, danas nam stiže podrška od pokreta Zagreb je NAŠ Ponosni smo na uspehe naših prijatelja i kolega iz Zagreba koji su na gradskim izborima na opšte iznenađenje osvojili skoro 8% glasova uprkos predviđanjima.

تم نشره بواسطة ‏‎Ne davimo Beograd‎‏ في 22 فبراير، 2018