Istoga dana kada je zamenik gradonačelnika izjavio da će troškove popravke tek rekonstruisanog Trga Republike snositi izvođač, Grad Beograd je za dodatne radove raspisao novi tender. Na ovaj način ostvariće se ono što smo sve vreme znali, a to je da će građani snositi troškove nemara, javašluka i muljanja pri ovoj rekonstrukciji.

Neverovatno je sa kojom lakoćom i bez ikakve odgovornosti gradski čelnici iznose neistine, daju lažna obećanja, zadaju rokove za završetak radova za koje je jasno da ih niko neće poštovati, a sve sa ciljem da se sakriju posledice korupcionaških poslova i radova koje sprovode po gradu.

Iako je svima jasno da je rekonstrukcija Trga Republike urađena katastrofalno, da je projekat menjan nekoliko puta kako bi se sakrilo muljanje sa kvalitetom materijala i neodgovarajućom podlogom za deonice na kojima se odvija saobraćaj, sistemski problemi koji će nastati usled loše urađene postavke i prepravke kocki će se tek osetiti i ovo nije kraj troškova i problema za građanke i građane Beograda.

Inicijativa Ne davimo Beograd sinoć je zajedno sa građanima i građankama Beograda otvorila spomenik zameniku gradonačelnika Beograda, Goranu Vesiću, na nedavno renoviranom Trgu Republike. Povod za postavljanje spomenika je činjenica da su centralnom gradskom trgu, samo nekoliko nedelja nakon rekonstrukcije, potrebne popravke. Ovo nije prvi put da grad mora da popravlja tek završene projekte, što jasno govori o kvalitetu naručenih radova. Podsećamo da je Trg Slavija više puta morao da bude ponovo popločavan i dorađivan.

Zbog svega navedenog, zbog iznošenja neistina, brojnih drugih štetnih projekata, korupcionaških dilova i ruganja u lice građanima i građankama Beograda, inicijativa Ne davimo Beograd zahteva smenu zamenika gradonačelnika Gorana Vesića i gradonačelnika Zorana Radojičića.