Lazović: Očekujemo argumentovanu raspravu o litijumu

Šef poslaničke grupe Zeleno levi front Radomir Lazović potrdio je da se sledeće nedelje očekuje sednica skupštine o zabrani iskopavanja litijuma, koja će biti održana odmah nakon rasprave o rebalansu budžeta i najavio da opozicija želida iskoristi prenos na RTS-u da iznesemo argumente protiv iskopavanja litijuma.

18. 09. 2024.|

Dimitrijević: Skupština Beograda služi samo za verifikaciju odluka koje su negde drugde donete

Odbornik Zeleno-levog fronta u Skupštini Beograda Branislav Dimitrijević ocenio je danas, govoreći o sednici Skupštine grada na kojoj se raspravljalo o rebalansu budžeta, da ona gradskoj vlasti služi "samo za verifikaciju odluka koje su donete negde drugde",a ne za razgovor.

18. 09. 2024.|

Zvanično najtoplije leto u istoriji merenja u Srbiji: Beograd čak 6 °C topliji nego što je nekada bio

Iza nas je najtoplije leto u istoriji merenja u Srbiji, što je zvanično potvrdio i novi bilten Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ). Ovo leto je bilo u proseku za više od 3 °C toplije od normale, i za gotovo ceo stepen toplije od prethodno rekordnog leta 2012. godine.

17. 09. 2024.|

Stojmenović (ZLF): Rebalans budžeta grada Beograda – novi spisak obećanja SNS i SPS

Šefica poslaničke grupe Zeleno-levi front - Pokret slobodnih građana u Skupštini grada Beograda, Natalija Stojmenović, ocenila je da rebalans budžeta, o kome danas raspravljaju beogradski odbornici, predstavlja "novi spisak izbornih obećanja Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije.''

16. 09. 2024.|

ZLF podrška štajku prosvetara: Hitno izjednačiti plate sa prosečnom platom

Zeleno-levi front podržava štrajk prosvetnih radnika i njihovu borbu za dostojanstvena primanja i zahteva da se svim prosvetnim radnicima poveća plata, da se početna plata nastavnika izjednači sa prosečnom platom, a da plata svih zaposlenih procentualno prati ovo povećanje, kao što sindikati i zahtevaju.

16. 09. 2024.|

ZLF: Linglong je već „pojeo“ sredstva koja su mogla biti uložena u tri fabrike za preradu vode

„Zrenjanin će u petak biti u centru pažnje političara, privrednika, medija i turista iz Kine, jer će – iako radi više od dve godine – zvanično biti otvorena fabrika Linglong. Ovaj „nacionalni prioritet“ postao je nezaobilazna tema među Zrenjanincima“, saopštio je Zeleno-levi front.

13. 09. 2024.|

Još jedna prevara građana Zvezdare – ZLF se protivi planu “Bajdina”

Povodom juče najavljenog nastavka javne sednice Komisije za planove Skupštine grada Beograda o planu za projekat “Bajdina” 29. septembra ove godine, Zeleno-levi front ističe da je u pitanju još jedna prevara građana Zvezdare, koju namerava da zaustavi.

12. 09. 2024.|
Go to Top