Lazović: Komisija nakon već donete odluke je zamajavanje, zahtevamo sednicu o zabrani iskopavanja litijuma

Šef poslaničke grupe Zeleno-levi front u Skupštini Srbije, Radomir Lazović, je na sednici Narodne skupštine, tražio hitnu sednicu o zabrani iskopavanja litijuma.

26. 07. 2024.|

Radovanović : Litijum najveći, ali nije jedini problem zagađenja u zapadnoj Srbiji

Poslanik Zeleno-levog fronta Bogdan Radovanović pozvao je danas javnost da stane u odbranu Zapadne Srbije od iskopavanja litijuma, ali i od svih visokorizičnih projekata koji ugrožavaju životnu sredinu.

25. 07. 2024.|

Biljana Đorđević: U Skupštini Srbije se danas nacionalizmom skreće pažnja sa pljačke

O radu Narodne skupštine govori da se nastavlja način na koji je i ranije funkcionisala, dakle to je ta objedinjena rasprava, mnogo tačaka dnevnog reda, obično je između 35 i 60 tačaka.

23. 07. 2024.|

Zašto za SPC iskopavanje litijuma nije važnije od borbe protiv rodno senzitivnog jezika?

Biljana Đorđević navodi da kao što je od građana i građanki Srbije država oteta, tako joj se čini da je od vernika i vernica Crkva otuđena jer je ne pogađaju ogromne ekonomske i socijalne nejednakosti u Srbiji i siromaštvo.

22. 07. 2024.|

Lazović: Garancija nema i ne može da ih bude – Nemačka ne može da garantuje poštovanje zakona u Srbiji

Radomir Lazović je, na konferenciji za novinare u Skupštini, a u vezi sa potpisanim Memorandumom o kritičnim sirovinama između Srbije i Evropske unije, rekao da nema garancija Nemačke da će se poštovati ekološki standardi u projektima Rio Tinta, kao i da ne može da ih bude, jer Nemačka ne može da garantuje poštovanje zakona u Srbiji.

19. 07. 2024.|

Lazović: Iznećemo predstavnicima Nemačke argumente protiv iskopavanja litijuma u Srbiji

Kopredsednik Zeleno-levog fronta Radomir Lazović izjavio je danas da će predstavnicima Nemačke, tokom posete kancelara Olafa Šolca Beogradu, izneti argumente protiv iskopavanja litijuma u Srbiji i tražiti odgovor na pitanje o kakvim garancijama Berlina u vezi sa tim projektom govori srpska vlast.

18. 07. 2024.|
Go to Top