ZLF Stari grad: Vlast nema nikakav plan i program za beogradsku opštinu Stari grad, neophodne promene

Učesnici tribine Zeleno-levog fronta (ZLF) su večeras ocenili da vlast u beogradskoj opštini Stari grad nema nikakav plan i program te ukazali na neophodnost promena i učešća građana koji tu žive u odlučivanju o svim životnim pitanjima.

29. 03. 2024.|

Lazović: Brnabić da odgovori gde je Narodna inicijativa o zabrani iskopavanja litijuma

Ako je eksploatacija litijuma tako dobra za Srbiju, zbog čega je onda SNS sakrio narodnu inicijativu o zabrani rudarenja litijuma i bora na teritoriji Srbije koju je potpisalo preko 30 hiljada građana

29. 03. 2024.|

Napad na novinarke je napad na javni interes

Autonomni ženski front ispred Zeleno-levog fronta najoštrije osuđuje sve učestalije napade na novinarke nezavisnih medija u Vojvodini i zahteva hitnu reakciju države u skladu sa zakonom. Najnoviji u nizu inicidenata su pretnje smrću novinarki Gordani Momčilović Ilić iz Stare Pazove zbog njenog izveštavanja o nelegalnom postavljanju montažnog objekta u javnom parku u Staroj Pazovi.

29. 03. 2024.|

ZLF i AŽF staje u odbranu Zakona o rodnoj ravnopravnosti

Poslednjih meseci na udaru je Zakon o rodnoj ravnopravnosti, koji se pogrešno tumači i traži njegovo „stavljanje van snage“. Mi, aktivistkinje i aktivisti za ravnopravnost, ženska i ljudska prava, poručujemo da nam je ovaj zakon važan, da se tiče svih građana i građanki Srbije i da ćemo ga odlučno braniti, kao što smo se odlučno borili za njegovo usvajanje.

29. 03. 2024.|

Novi zakon o studentskom organizovanju način da se zaustave SNS manipulacije

Narodni poslanik Zeleno-levog fronta (ZLF) Đorđe Pavićević izjavio je danas da ta stranka traži izmene Zakona o studentskom organizovanju, zato što je po aktuelnom zakonu lakše da neko bude izabran kao poslanik nego kao predsednik studentskog parlamenta.

28. 03. 2024.|

Natalija Stojmenović: Kad god vlast pitate za odgovornost dobijete fantoma, Vučić kalkuliše krizom u koju nas je doveo

Cilj svakog njihovog napada je da izbegnu odgovornost jer bi ona ogolila svu kriminalnu mašineriju te stranke. Vlast Srpske napredne stranke su obeležili fantomi.

25. 03. 2024.|

Pretnja Vučića o izlasku Srbije iz Saveta Evrope je uvod u otvorenu diktaturu

Zeleno-levi front smatra da pretnja Aleksandra Vučića o izlasku Srbije iz Saveta Evrope predstavlja uvod u otvorenu diktaturu i svrstavanje Srbije u red država u kojima se grubo krše ljudska prava i ne postoji demokratija – u Belorusiju na Balkanu

25. 03. 2024.|
Go to Top