Učesnici tribine Zeleno-levog fronta (ZLF) su večeras ocenili da vlast u beogradskoj opštini Stari grad nema nikakav plan i program te ukazali na neophodnost promena i učešća građana koji tu žive u odlučivanju o svim životnim pitanjima.

Na tribini je izraženo uverenje i u pobedu opozicije na narednim izborima u toj opšitini u kojoj je pri kraju mandat vlasti koalicije oko Srpske napredne stranke.

Ukazano je i da je opštii Stari grad ubedljivo većinski opredeljena za opozciju, te ukazano i da je sadašnja vladajuća garnitura došla na vlast na izborima koje je opozicija bojkotovala.

Predstavnica te stranke Sabina Kerić je navela niz primera za loše rad aktuelne opštinske vlasti uključujući i primer lokalnog „zelenog bulevara“ koji se raspada, te ukazala da gradjani i ne znaju našta odlazi novac iz opštinskog bužeta.

Kako je kazala, sve što se radi u toj opštini ličin na improvizaciju, i to „ne opštine nego mesne zajednice“.

„Mi koji živimo u toj opštini treba da probamo da uradimo nešto za opštinu i da je, za početak bar očistimo jer sve je gore i gore“, kazala je ona.

Kopredsednik ZLF Radomir Lazović je kazao da je politika te stranka da se ljudi okupljaju, da nastupaju zajedno i da se bore za bolje sutra.

Moramo, kako je naveo, napraviti zajednicu zasnovanu na znanju, poverenju i želji da sutra bude svima bolje „i da tako odgovorimo na agresiju i mržnju“.

„Ovde će sigurno doći do promena jer je ovo opština koja je jasno rekla da ne želi vlast SNS“, kazao je on.

Pročitaj i ovo:

Zeleno-levi front zahteva potpunu zabranu reklamiranja igara na sreću

Zahtevamo usvajanje izmena Zakona o oglašavanju i potpunu zabranu reklamiranja igara na sreću, kockarnica, kladionica, slot klubova, online igraonica i svih drugih oblika kockanja koji ostavljaju ogromne štetne posledice po naše društvo. Zeleno-levi front je u Narodnoj skupštini podneo predlog izmene Zakona o oglašavanju kojim se predviđa potpuna zabrana oglašavanja igara na sreću.

ZLF: Požari na deponijama su posledica partijskog upravljanja gradom

Danas je izbio požar na deponiji u Kumodražu, koji preti da bude još jedna u nizu ekoloških katastrofa zbog nemarnog upravljanja otpadom i ignorisanja problema divljih deponija od strane vlasti. Crni dim se širi opštinom Voždovac, što ukazuje da će građani narednih dana jedva disati zbog zagađenja vazduha.