Novih pet gradova pridružuje se protestu za čist vazduh 5. februara

Protestu građana “Za čist vazduh”, koji će širom Srbije biti održan 5. februara, pridružilo se još pet gradova: Subotica, Pančevo, Kosjerić, Bačka Topola i Raška. Građani i građanke zahtevaju konkretne mere koje će obezbediti zdravu životnu sredinu i sprečiti posledice dugotrajnog zagađenja i ignorisanja ovog problema!

31. 01. 2020.|

Poziv svim gradovima Balkana na zajedničku borbu za čist vazduh

Povodom veoma visokog zagađenja vazduha koje velikim delom godine truje naše gradove, u Srbiji će 5. februara istovremeno biti održani protesti, protestne šetnje, skupovi građana i druge akcije u preko dvadeset gradova. Kako je ovo pitanje karakteristično za veliki broj gradova Balkana, pozivamo organizacije i pojedince iz drugih država da nam se pridruže u zajedničkoj borbi.

31. 01. 2020.|

Skupovi zbog zagađenja vazduha 5. februara širom Srbije

Borba za čist vazduh nastavlja se 5. februara kada će istovremenim protestima i akcijama u velikom broju gradova Srbije građani zahtevati čist vazduh i zdravo i bezbedno okruženje. Zahtevamo konkretne mere koje će obezbediti zdravu životnu sredinu i sprečiti posledice dugotrajnog zagađenja i ignorisanja ovog problema!

27. 01. 2020.|

Dnevnik borbe za NAŠ GRAD

Već tri godine, svakog petka, u dnevnom listu Danas, izlazi kolumna članova i prijatelja inicijative Ne davimo Beograd, pod nazivom Naš grad. Kolumnu smo pokrenuli sa željom da ona bude mesto gde ćemo moći da se bavimo gradskim temama, razvojem našeg neposrednog okruženja, konceptima pravičnog razvoja, institucionalizacijom solidarnosti, pravom na grad, feminizmom, komunalnim problemima, učešćem građana u razvoju grada, komšijskim i blokovskim pričama ili vrednostima u koje verujemo i koje želimo da prenesemo u svakodnevni život.

21. 01. 2020.|

Tri godine kolumne “Naš grad” u dnevnom listu Danas

Prošlo je tačno tri godine od kada je, na stranicama dnevnog lista Danas, počela da izlazi kolumna “Naš grad”. Povodom njenog stotog izdanja i obeležavanja ovog malog jubileja, pozivamo vas na promociju zbornika “Dnevnik borbe za naš grad” u sredu 22. januara, u Kulturnom centru Grad, Braće Krsmanović 4, u 19 časova.

21. 01. 2020.|

Potezi vlasti povodom zagađenja – sprdanje sa građanima

Šokirani smo potezima nadležnih koji pokušavaju da nas ubede da pokreću konkretne mere protiv zagađenja vazduha. Činjenice da je Ministarstvo prosvete školama poslalo kontradiktorna uputstva za praćenje preporuka kada je zagađenje visoko, formiranje Vladine Radne grupe iako ona već postoji, kao i potenciranje kandidature Beograda za zelenu prestonicu Evrope deluje kao sprdanje sa građanima i smejanje u lice zahtevima za zdravo i bezbedno okruženje u kome živimo.

21. 01. 2020.|
Go to Top