Na „Protestu za čist vazduh“ koji se desio 17. januara u Beogradu u organizaciji inicijative Ne davimo Beograd, poručeno je da građani/ke zahtevaju konkretne i hitne mere protiv zagađenja vazduha i poslata poruka da će se organizovati istovremeni protesti u više gradova u Srbiji, ako se ne krene u rešavanje ovog problema.

Okupljenim građanima i građankama su se obratili Vladimir Radojičić aktivista Ne davimo Beograd, profesor Fakulteta za fiziku Univerziteta u Beogradu Vladimir Đurđević, Ljubomir Radović aktivista Lokalnog fronta Valjevo i odbornik skupštine grada Valjeva, Natalija Simović aktivistkinja Ne davimo Beograd i Radomir Lazović, takođe Ne davimo Beograd.

Protest je finansiran od donacija podržavalaca inicijative i godišnjih članarina, a precizniji izveštaj možete naći na dnu ove vesti.

Na protestu je deljen specijalni primerak novina zelene grupe inicijative Ne davimo Beograd: “Vazduha, vazduha, gospodaru”. Ukoliko želite da ga pročitate, odštampate i podelite komšijama ili zalepite na ulaz vaše zgrade, možete ga preuzeti preko sledećeg linka: https://we.tl/t-CVCDf3z340