Zeleno-levi front (ZLF) prisustvovao je danas konstitutivnoj sednici Skupštine grada Beograda je danas sa Pokretom slobodnih građana (PSG) oformio zajedničku odborničku grupu.

Odluku o tome saopštila je na danas na konferenciji za novinare pred početak sednice odbornica ZLF Natalija Stojmenović, koja je dodala da prisustvom na konstitutivnoj sednici ta stranka pokazuje poštovanje prema građanima koji su glasali za njih. Ona je objasnila da ZLF od novog saziva Skupštine grada „ne očekuje ništa novo, već da će novoformitrana većina nastaviti da funkcioniše po principu sprege kriminala i korupcije“. „To možemo da vidimo i po ciljevima i bitnim projektima koje ova vlast namerava da sprovede u glavnom gradu, poput Ekspo 2027, koji će sasvim sigurno u istoriju ući kao jedan od najvećih projekata legalizacije korupcije. Vidimo i da ova vlast nastavlja sa otimanjem grada preko planiranja rušenja Generalštaba, preko rušenja Sajma, širenja Beograda na vodi“, istakla je Stojmenović.

Stojmenović je rekla da je ZLF tu da bi pokazao „da politika nije vila u Trstu, da nije potpisivanje štetnih i koruptivnih ugovora za nabavku vozila ili otimanje prostora u gradu kako bi pravili privatan grad za sebe“. „Mi smo tu da pokažemo i branimo interes onih građana koji žele da Beograd bude bolji i drugačiji“, dodala je je Stojmenović.

Pročitaj i ovo:

ZLF: Požari na deponijama su posledica partijskog upravljanja gradom

Danas je izbio požar na deponiji u Kumodražu, koji preti da bude još jedna u nizu ekoloških katastrofa zbog nemarnog upravljanja otpadom i ignorisanja problema divljih deponija od strane vlasti. Crni dim se širi opštinom Voždovac, što ukazuje da će građani narednih dana jedva disati zbog zagađenja vazduha.