Здружена акција Кров над главом подржава листу кандидата Иницијативе Не давимо Београд, као залог даљој борби за неприкосновено право сваког човека да има свој дом. Број 12, под којим је листа кандидата Иницијативе Не да(ви)мо Београд, за нас није тек апстракција, јер под тим бројем су наши саборци.

Иницијатива Не да(ви)мо Београд учествује у раду Здружене акције Кров над главом равноправно са осталим групама и појединцима окупљеним око заједничког циља – одбране права свих нас и свакога од нас, на кров над главом.

Одбрану последње куће у Савамали, односно дома Тимотијевића, у лето 2016. године, организовала је Иницијатива Не да(ви)мо Београд. Публицитет који је добио овај догађај дао је велики подстицај јачању и ширењу ранијих борби против принудних исељења (одбрани радника од избацивања из домова у „Трудбениковим“ насељима и др.), и њихово окупљање у Здружену акцију.

Током заједничког деловања, уверили смо се у решеност Иницијативе Не да(ви)мо Београд, да се доследно бори на терену против принудних исељења, као и за промену политике која производи бескућништво. Њихов програм се једини јасно противи принудним исељењима, и предлаже стамбену политику која заступа најугроженије.

Одлуку Иницијативе Не да(ви)мо Београд да учествује на београдским изборима, и да на своју листу уврсти доследне борце за право на кров над главом, доживели смо као прилику да се наш глас пробије у Скупштину Града, да се фронт наше борбе прошири. Досадашња заједничка акција улива нам пуно поверење да ће одборници са листе Не да(ви)мо Београд учинити све да њихов програм постане стварност.

ПРОМЕНА ДОЛАЗИ ЗА НАШ ГРАД!