Inicijativa Ne davimo Beograd nalazi se godinama na udaru režimskih medija i čelnika Srpske napredne stranke. Još od otpočinjanja protesta protiv rušenja u Savamali, zatim za vreme predizborne kampanje 2018. godine, ali zapravo bez prestanka, naši aktivisti su prisluškivani, prećeno nam je sa najviših državnih funkcija i od strane naprednjačkih satelita, a često smo bili i meta praćenja. Takođe, za ovih par godina, na meti smo preko 30 pravnih procesa kojima žele da nas iznure i sabotiraju naš rad. 

Nakon serije napada u medijima, desio se i incident kada su nepoznata lica pokušala upad u prostorije Ne davimo Beograd

Prethodnih dana naši aktivisti bili su meta napada Gorana Vesića zbog ukazivanja na planiranu seču šume u Košutnjaku, prodaju gradskih simbola kao što su Beograđanka i Sava Centar, te ukazivanja na probijanje rokova i preskupe rekonstrukcije gradskih ulica. Režimski tabloidi Alo, Informer, Kurir i Srpski Telegraf, kao i televizija Pink, prenosili su najgrublje uvrede i neistine koje je zamenik gradonačelnika iznosio i na taj način doprineli su atmosferi linča kojom vlast želi da zastraši sve one koji se usude da govore o njihovim štetnim projektima ili kršenjiima zakona. Jasno je da se gradska naprednjačka vlast plaši novih ljudi neukaljanog kredibiliteta koje po svaku cenu žele da diskredituju ili uplaše. 

Ova kampanja stvaranja atmosfere linča kulminirala je pokušajem upada nepoznatih lica u prostorije Ne davimo Beograd. U petak 11. septembra, u ranim jutarnjim časovima, komšije su primetile dve osobe koje su pokušale da uđu u prostorije inicijative preko terase, napravivši manju materijalnu štetu i odnevši obeležja i dve zastave Grada Beograda i inicijative Ne davimo Beograd. O ovom incidentu obaveštena je policija koja je izvršila uviđaj.