U prostorije inicijative Ne davimo Beograd pokušan je jutros upad od strane nepoznatih lica. U ranim jutarnjim časovima, komšije su primetile dve osobe koje su pokušale da uđu u prostorije inicijative preko terase, napravivši manju materijalnu štetu i odnevši obeležja i dve zastave Grada Beograda i inicijative Ne davimo Beograd. O ovom incidentu obaveštena je policija koja je izvršila uviđaj. 

Inicijativa Ne davimo Beograd nalazi se godinama na udaru režimskih medija i čelnika Srpske napredne stranke. Prethodnih dana naši aktivisti bili su meta napada Gorana Vesića zbog ukazivanja na planiranu seču šume u Košutnjaku, prodaju gradskih simbola kao što su Beograđanka i Sava Centar, te ukazivanja na probijanje rokova i preskupe rekonstrukcije gradskih ulica. Režimski tabloidi Alo, Informer, Kurir i Srpski Telegraf, kao i televizija Pink, prenosili su najgrublje uvrede i neistine koje je zamenik gradonačelnika iznosio i na taj način doprineli su atmosferi linča kojom vlast želi da zastraši sve one koji se usude da govore o njihovim štetnim projektima ili kršenjiima zakona. 

Ovaj napad na prostorije Ne davimo Beograd vidimo kao direktnu posledicu ovakvog medijskog blaćenja, ali ne isključujemo ni mogućnost da su nepoznati počinioci radili po nalogu vlasti, što se nadamo da će policija istražiti i utvrditi.