Zeleno-levi front oštro osuđuje nastavak zloupotrebe javnih fondova u Opštinskoj upravi Obrenovca, na čijem je čelu Srpska napredna stranka.

Navodni potez podrške mladima u vidu dodele vaučera za besplatnu matursku žurku, finansiranu iz budžeta opštine, predstavlja klasičan čin manipulacije i zloupotrebe javnih fondova kojima se pokušava pridobiti naklonost mladih birača, koristeći novac svih građana.

Nedopustivo je da rukovodstvo SNS-a na ovaj način zloupotrebljava i mlade i novac svih građana u svrhu političke promocije. Javni fondovi su namenjeni unapređenju kvaliteta života svih stanovnika, a ne kao politički alat za pridobijanje glasova.

Zanemarivanje ključnih problema

Opštinska uprava ovim marketinškim predizbornim potezom zanemaruje ključne probleme koji direktno utiču na zdravlje i sigurnost naših mladih sugrađana. Zagađenje vazduha uzrokovano fabrikom Meita i Termoelektranom Nikola Tesla (TENT) ozbiljno ugrožava zdravlje svih nas. Visoka stopa kriminaliteta i nesigurnost na ulicama Obrenovca, usled čestih obračuna kriminalnih grupa, ostavlja naše mlade u stanju stalnog straha i nesigurnosti. Ovi i mnogi drugi problemi zahtevaju hitne i ozbiljne mere, koje Opštinska uprava zanemaruje.

Zahtev Zeleno-levog fronta

Zeleno-levi front zahteva hitno preusmeravanje sredstava na rešavanje stvarnih problema naše zajednice: smanjenje zagađenja vazduha, povećanje bezbednosti na ulicama i unapređenje kvaliteta života za sve naše sugrađane. Mladi zaslužuju više od populističkih poteza – zaslužuju zdravu i sigurnu budućnost.

Pročitaj i ovo:

ZLF: Požari na deponijama su posledica partijskog upravljanja gradom

Danas je izbio požar na deponiji u Kumodražu, koji preti da bude još jedna u nizu ekoloških katastrofa zbog nemarnog upravljanja otpadom i ignorisanja problema divljih deponija od strane vlasti. Crni dim se širi opštinom Voždovac, što ukazuje da će građani narednih dana jedva disati zbog zagađenja vazduha.