Velika rupa nastala nakon pucanja magistralnog cevovoda u ulici 27. marta još uvek nije sanirana. Naime, prošlo je već 20 dana od kada je došlo do pucanja cevi i velike poplave u tek rekonstruisanom “Zelenom bulevaru”, a da nadležne službe ne mogu da završe sanaciju ove ulice.  

Kada se 14.jula ove godine u Ulici kraljice Marije desila velika havarija vodovodne cevi i izazvala poplavu, stanari te ulice su već pretpostavili šta ih čeka. Naime, istu situaciju su već doživeli u septembru 2019. godine kada je tokom velike i mučne rekonstrukcije ulice ta ista cev eksplodirala samo 30 m “uzvodno”, napravivši veliki krater i poplavu koja je zahvatila čitav kraj. I tad su se okupili zvaničnici gradske vlade i zabrinuto gledali u rupu, cokćući jezikom,  a onda otišli i sve ostavili tako da zjapi narednih nekoliko meseci. Ista slika se ponovila i ovog 14. jula, kada se nakon havarije teatralno pojavio novi gradonačelnik Šapić sa ekipom i dao par bombastičnih izjava za štampu. Ekipa je posekla stogodišnji platan, zatrpala rupu, razvuka traku sa zastavicama i obustavila tramvajski saobraćaj. A onda su i Šapić i ekipa nestali bez traga i glasa. Rupa je ostala. Niko je nije ni obišao već više od dve nedelje.

Podsećamo da je pokret Ne davimo Beograd zahtevao hitnu istragu i krivičnu odgovornost izvođača, i gradskih funkcionera zbog katastrofalno izvedenih radova prilikom rekonstrukcije poteza od Zoološkog vrta do Ruzveltove ulice u Beogradu. 

Pročitajte detaljnije: Krivična odgovornost za propuste u rekonstrukciji “Zelenog bulevara”

Pročitaj i ovo:

Šapić već dvadeset dana ne može da popravi jednu cev

Velika rupa nastala nakon pucanja magistralnog cevovoda u ulici 27. marta još uvek nije sanirana. Naime, prošlo je već 20 dana od kada je došlo do pucanja cevi i velike poplave u tek rekonstruisanom “Zelenom bulevaru”, a da nadležne službe ne mogu da završe sanaciju ove ulice.

Privatizacija Savskog nasipa i nebriga o njemu: Koliko košta pogled na Savu?

Ukoliko želite da Vaš pogled ode dalje od brane i nagomilanog đubreta i potencijalno se pruži samo na površinu reke, neophodno je da budete gosti nekih od ugostiteljskih objekata ili privatno iznajmite neki od splavova. Preostalih 407m slobodnog pogleda na reku rasparčano je na manje delove koje možete pronaći između usko zbijenih plovnih objekata.

Veselinović za N1: Parlamentarna većina uplašena, SNS izvlači tešku mašineriju

Dobrica Veselinović, odbornik u Skupštini Grada Beograda, rekao je da poslanici iz Ne davimo Beograd sami pišu svoje govore, za razliku od poslanika Srpske napredne stranke za koje je kazao da sa sobom nose skripte sa uvredama. Veselinović je tako odgovorio na optužbe premijerke Ane Brnabić koje je iznela u Skupštini Srbije. On je dodao da je to znak da su se poslanici vladajuće većine uplašili opozicije u parlamentu i da izvode tešku mašineriju.