Pokret Ne davimo Beograd zahteva hitnu istragu i krivičnu odgovornost izvođača, i gradskih funkcionera zbog katastrofalno izvedenih radova prilikom rekonstrukcije poteza od Zoološkog vrta do Ruzveltove ulice u Beogradu.

Posle jutrošnjeg drugog pucanja magistralnog cevovoda u ulici 27. marta i poplave koja je nastala tim povodom više je nego jasno da je rekonstrukcija “Zelenog bulevara” izvedena na izuzetno loš i neprofesionalan način.

Iako su gradski čelnici obećavali kompletnu zamenu cevi, instalacija i poboljšanje protoka saobraćaja dobili smo već drugo pucanje magistralnog cevovoda i višemilionske štete.

Ovo je posledica poslova koji su sklapani samo sa ciljem da se firmama bliskim SNSu omogući enorman prihod, a sve na štetu građana i budžeta grada.

Podsećamo da je ova rekonstrukcija koštala građane i građanke Beograda preko 20 miliona evra, dok su radovi kasnili nekoliko desitina meseci, i na nekim mestima još u ek nisu završeni.

Pročitaj i ovo:

Privatizacija Savskog nasipa i nebriga o njemu: Koliko košta pogled na Savu?

Ukoliko želite da Vaš pogled ode dalje od brane i nagomilanog đubreta i potencijalno se pruži samo na površinu reke, neophodno je da budete gosti nekih od ugostiteljskih objekata ili privatno iznajmite neki od splavova. Preostalih 407m slobodnog pogleda na reku rasparčano je na manje delove koje možete pronaći između usko zbijenih plovnih objekata.

Veselinović za N1: Parlamentarna većina uplašena, SNS izvlači tešku mašineriju

Dobrica Veselinović, odbornik u Skupštini Grada Beograda, rekao je da poslanici iz Ne davimo Beograd sami pišu svoje govore, za razliku od poslanika Srpske napredne stranke za koje je kazao da sa sobom nose skripte sa uvredama. Veselinović je tako odgovorio na optužbe premijerke Ane Brnabić koje je iznela u Skupštini Srbije. On je dodao da je to znak da su se poslanici vladajuće većine uplašili opozicije u parlamentu i da izvode tešku mašineriju.