Najava Aleksandra Šapića da će se kandidovati za gradonačelnika Beograd deo je namere Srpske napredne stranke da sakrije ogromne probleme u našem gradu koje je iza sebe ostavio Zoran Radojičić glumeći gradonačelnika, odnosno Goran Vesić sprovodeći katastrofalno štetne projekte ove vlasti.  

Aleksandar Šapić se SNS-u dokazao kroz poslušničko okretanje glave od problema građana i građanki Beograda, glumeći alternativu, a saradnja je nastavljena ulaskom njegove organizacije SPAS u vladu Srbije.  Beogradu nije potrebna nova naprednjačka marioneta, već hrabro suočavanje sa svim problemima i donošenje odluka u korist građana za koje se bori Ne davimo Beograd. 

O uvredama kojima je Aleksandar Šapić napadao aktiviste Ne davimo Beograd, pročitajte u tekstu “Šapić napada aktiviste Ne davimo Beograd braneći uzurpaciju naših obala”.

U Beogradu je u toku novi talas otimačine javnih dobara, pokušaji uništavanja Košutnjaka, vodoizvorišta u Makišu, devastacija parkova i zelenih površina. Za to vreme vazduh je zagađen i opasan, što vlast ne sprečava da gradi nove zagađivače poput spalionice u Vinči. Dodatno, nastavlja se sa korupcionaškim tenderima, beskonačnim rekonstrukcijama ulica i samovoljom moćnika. 

“Beograd ima velikih i ozbiljnih problema koje moramo da rešavamo, i zato gradonačelnik Beograda ne sme biti neko ko se dodvorava SNS kriminalcima, po čemu je Aleksandar Šapić poznat. Za mene je to Dobrica Veselinović koji je u svemu pokazao da ima hrabrost i spremnost da im se suprotstavi, kao i znanje i tim ljudi koji će se boriti za interese građana.” – izjavio je ovim povodom Radomir Lazović i dodao: “Raduje nas sve veća podrška pokretu, a pred nama su tri najvažnija zadatka: da oslobodimo Beograd od kriminalne naprednjačke vlasti, da zaustavimo sve štetne projekte i da od Beograda napravimo dobar grad za sve naše sugrađane.“ 

Pročitaj i ovo:

Biljana Đorđević za Danas: Vučić prisilu i zastrašivanje naziva demokratijom

Mi nemamo ništa protiv kampanje od vrata do vrata, ali i te kako imamo protiv zastrašivanja građana koje aktivisti SNS sprovode kada u ovakvu kampanju idu sa biračkim spiskovima koje ne bi smeli da kod sebe imaju, niti bi smeli da obične građane koji im nisu dali saglasnost za korišćenje njihovih podataka pozivaju na dan izbora ili im kucaju na vrata pritiskajući ih da izađu na izbore i glasaju za SNS – ističe za Đorđević za Danas.

Dok Srbija stoji pod pandemijom, Vesić u kafani sa ćebadima na prozorima

Povodom snimka koji se pojavio na društvenim mrežama na kojima se vidi Goran Vesić kako lumpuje u kafani sa živom muzikom i ćebadima na prozorima, pokret Ne davimo Beograd zahteva njegovu hitnu smenu. Vesić je pored zamenika gradonačelnika Beograda i člana kriznog štaba za borbu protiv korona virusa, pa je njegova odgovornost u tome i veća, a ponašanje skandalozno i za svaku osudu.

Milenijum tim tužio Ne davimo Beograd

Građevinska kompanija „Milenijum tim” tužila je pokret Ne davimo Beograd radi naknade materijalne štete u iznosu od skoro 12 miliona dinara, zbog objavljivanja teksta o promeni urbanističkog plana kojim se ovoj kompaniji omogućava rušenje istraživačko-razvojnog instituta Goša i izgradnja stambeno-poslovnog kompleksa na istom mestu.