Dan nakon što je pokret Ne davimo Beograd upozorio na to da je „Savez90/Zelenih Srbije” lažna zelena organizacija napravljena sa ciljem zbunjivanja birača i skretanja glasova koalicije MORAMO, naše društvene mreže preplavili su botovski komentari.  

Profili sa kojih su objavljivani napadi su imali srpska imena, ali su kao profilne slike koristili fotografije profesionalnih modela. Tako se lica komentatora mogu naći na sajtovima poput shopomania, istockphoto, pinterest, a neke su čak i domaći mediji bliski vlasti, kao što je Na dlanu, koristili za ilustracije pojedinih članaka.

Srpska napredna stranka usavršila je korišćenje botova, lažnih profila na društvenim mrežama, koji po komandi napadaju ili veličaju zadatu temu. Pokret Ne davimo Beograd je već godinama na meti ovakvih napada, a ovaj novi pokušaj skretanja pažnje sa lažnom organizacijom zelenih je samo potvrda da se vlast plaši velikog potencijala koji ima zeleno-leva koalicija MORAMO.

U tekstu “Vučić se lažnom zelenom listom bori protiv MORAMO” pričitajte detaljnije o načinu nastanka lažne liste zelenih, koja je u stvari preimenovana “Konzervativna stranka” koja nikada do sada nije učestvovala na izborima. Ime “Savez90/Zelenih Srbije” i logo su u potpunosti kopirani od nemačkih Zelenih,

Pored pokretanja velikog broja botovskih profila, u organizaciju „Savez90/Zelenih Srbije” upumpava se ogroman novac za iznajmljivanje i brendiranje prostorija u velikom broju gradova, a plaćaju i veoma skupe reklame i plasiranje poruka kod influensera na društvenim mrežama, na šta je upozorila i Evropska zelena partija.

“Svesni smo postojanja lažnih zelenih aktera u Srbiji koji koriste vizuelni identitet evropskih Zelenih i drugih evropskih zelenih partija, ali smo uvereni da će građani sami prepoznati legitimne zelene aktere, čije akcije govore više od populizma oportunistista.” – poručeno je iz Evropske partije zelenih.

Pročitaj i ovo:

Šapić već dvadeset dana ne može da popravi jednu cev

Velika rupa nastala nakon pucanja magistralnog cevovoda u ulici 27. marta još uvek nije sanirana. Naime, prošlo je već 20 dana od kada je došlo do pucanja cevi i velike poplave u tek rekonstruisanom “Zelenom bulevaru”, a da nadležne službe ne mogu da završe sanaciju ove ulice.

Privatizacija Savskog nasipa i nebriga o njemu: Koliko košta pogled na Savu?

Ukoliko želite da Vaš pogled ode dalje od brane i nagomilanog đubreta i potencijalno se pruži samo na površinu reke, neophodno je da budete gosti nekih od ugostiteljskih objekata ili privatno iznajmite neki od splavova. Preostalih 407m slobodnog pogleda na reku rasparčano je na manje delove koje možete pronaći između usko zbijenih plovnih objekata.